Home > fasciitis plantaris > Behandelingen van fasciitis plantaris
Behandelingen voor Fasciitis Plantaris
Heeft u last van pijn onder de voet of in de hiel door fasciitis plantaris? Bij Podotherapie Hermanns bieden wij verschillende effectieve behandelingen om uw klachten te verlichten en uw herstel te bevorderen. Met onze deskundige aanpak richten we ons op het ontlasten van de peesplaat, het verminderen van pijn en het voorkomen van terugkerende klachten. Dit doen we door de symptomen te bekijken en de oorzaak van de klacht te achterhalen, op basis hiervan stellen we persoonlijk behandelplan op.
Onze behandelmogelijkheden bij fasciitis plantarisBij Podotherapie Hermanns bieden wij een combinatie van behandelingen die specifiek gericht zijn op fasciitis plantaris. Hieronder vindt u een overzicht van de methoden die wij toepassen.
Steunzolen fasciitis plantarisBij Podotherapie Hermanns maken wij op maat gemaakte steunzolen om uw voet optimaal te ondersteunen.
Schoenadvies op maatBij Podotherapie Hermanns krijgt u persoonlijk schoenadvies dat rekening houdt met uw voettype en klachten.
Met het juiste schoeisel wordt de druk op uw peesplaat verminderd, wat helpt bij het herstel. |
Oefeningen fasciitis plantaris
Rek- en strekoefeningen voor de voet- en kuitspieren worden vaak ingezet bij de behandeling van fasciitis plantaris. Onze podotherapeuten stellen een persoonlijk behandelplan op en geven gerichte oefeningen die helpen om de peesplaat te versterken en de spanning onder de voet te verminderen. Voor advies dat past bij uw situatie is het raadzaam om een specialist te raadplegen, zoals een van onze podotherapeuten. Zeker als u last heeft van fasciitis plantaris of andere voetklachten en wilt werken aan uw herstel!
Bekijk hieronder alvast enkele oefeningen bij fasciitis plantaris. Houd er rekening mee dat de podotherapeut mogelijk een andere aanpak adviseert, afhankelijk van uw klachten.
Bekijk hieronder alvast enkele oefeningen bij fasciitis plantaris. Houd er rekening mee dat de podotherapeut mogelijk een andere aanpak adviseert, afhankelijk van uw klachten.
Oefening voor fasciitis plantaris 1: De traptredeGa op een traptrede of een verhoging staan, waarbij alleen uw voorvoeten op de rand van de trede rusten. Laat uw hielen langzaam zakken totdat u een rek voelt in de kuit en onder de voet. Duw vervolgens uw lichaam omhoog, zodat u op uw tenen staat.
Deze oefening helpt bij het rekken van de peesplaat onder de voet en de kuitspieren. Hierdoor neemt de spanning op de peesplaat af, wat bijdraagt aan pijnverlichting en het herstel bij fasciitis plantaris ondersteunt. |
|
Oefening voor fasciitis plantaris 2: De rekoefeningSta rechtop en plaats het been met klachten stevig op de grond. Zet uw andere been een stap naar voren, waarbij beide voeten naar voren gericht blijven. Zorg dat beide hielen stevig contact houden met de vloer. Buig langzaam de knie van het voorste been totdat u een rek voelt in de kuit en/of knieholte van het achterste been. Let erop dat uw hakken op de grond blijven en dat uw knie niet voorbij uw tenen komt. Houd deze rek 15 seconden vast.
Deze oefening is gericht op het oprekken van de kuitspieren, wat de spanning op de peesplaat onder de voet vermindert. Hierdoor kan de pijn bij fasciitis plantaris afnemen en het herstel bevorderd worden. |
|
Oefening voor fasciitis plantaris 3: Tennis met uw tenenGa rechtop staan en plaats een tennisbal, of een andere vergelijkbare bal, onder uw voet, net achter uw grote teen. Druk vervolgens stevig op de bal en rol de bal langzaam heen en weer, van uw voorvoet naar uw hiel, terwijl u stevige, constante druk uitoefent. Herhaal dit bij elke teen, zodat de gehele voetzool gemasseerd wordt.
Deze oefening bevordert de doorbloeding, vermindert spierspanning en helpt bij het versoepelen van de peesplaat onder de voet. Dit draagt bij aan het herstel van fasciitis plantaris doordat het de spanning op de ontstoken pees vermindert en het genezingsproces ondersteunt. |
|
Oefening voor fasciitis plantaris 4: Tennis met uw tenen (deel 2)Verdeel de onderzijde van de hiel/hak in vier zones en plaats uw hiel op een tennisbal of een vergelijkbare stevige bal, terwijl de rest van uw voet plat op de grond blijft. Druk elke zone van de hiel afzonderlijk gedurende 30 seconden licht in de bal. Verplaats vervolgens de bal naar een andere zone. Ga daarna verder naar het middendeel van de voet, verdeel dit in drie zones, en oefen ook hier per zone 30 seconden lichte druk uit. Eindig bij de voorvoet, begin net achter de kleine teen en rol de bal langzaam richting de grote teen.
Deze oefening stimuleert de doorbloeding en masseert de peesplaat en omliggende spieren. Dit vergroot de flexibiliteit in de voet en helpt om spanning op de peesplaat bij fasciitis plantaris te verminderen. |
|
Oefening voor fasciitis plantaris 5: Losmaken van de voetNeem plaats op een stoel of op de grond en leg uw voet over uw andere been. Pak met uw handen twee naast elkaar liggende middenvoetsbeentjes vast en trek ze zachtjes zijwaarts van elkaar. Vervolgens beweegt u dezelfde twee botjes voorzichtig op en neer. Herhaal deze stappen 10 keer voor elk middenvoetsbeentje, dus voor elk gedeelte dat zich achter een teen bevindt.
Deze oefening zorgt voor mobilisatie van de middenvoetsbeentjes, wat de doorbloeding en flexibiliteit in de voet verbetert. Hierdoor vermindert de spanning op de peesplaat bij fasciitis plantaris en wordt het herstel bevorderd. |
|
Oefening voor fasciitis plantaris 6: De voetverkorterGa staan of zitten met uw voeten iets uit elkaar en zet ze plat op de grond. Ontspan uw tenen en laat ze losjes op de grond rusten. Trek vervolgens langzaam uw voorvoet richting uw hiel, zonder daarbij uw tenen te gebruiken. Houd deze aangespannen positie ongeveer 5 seconden vast en herhaal dit meerdere keren.
Deze oefening helpt bij het versterken van de intrinsieke voetspieren, die een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de peesplaat. Door deze spieren te trainen, neemt de spanning op de peesplaat af, wat het herstel van fasciitis plantaris ondersteunt en pijnklachten kan verminderen. |
|
Waarom kiezen voor Podotherapie Hermanns?Bij Podotherapie Hermanns bieden wij niet alleen behandelingen, maar ook een persoonlijke aanpak:
|
Afspraak maken?
Heeft u last van fasciitis plantaris en bent u op zoek naar een effectieve behandeling? Maak een afspraak bij Podotherapie Hermanns en ontdek hoe wij u kunnen helpen om weer pijnvrij te bewegen. Maak een afspraak via onze website of bel naar 085 053 00 33.
Plan direct een afspraak zodat we u kunnen helpen
U kunt via onze website een afspraak inplannen of bel naar 085 053 00 33.
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur.
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur.
|