Gratis sportscreening voor spelers van RKSV Wittenhorst

A.s. zaterdag 24 augustus zullen podotherapeuten Rob van Doormalen en Bas Steijvers een bezoek brengen aan RSKV Wittenhorst. Met meer dan 1000 leden is Wittenhorst de op-één-na grootste voetbalclub van Limburg. Het voetbal lééft in Horst. Podotherapie Hermanns draagt hierin graag zijn steentje bij! In de eerste plaats namelijk door het creëren van bewustwording. Met zoveel enthousiasme voor de sport is het immers makkelijk om de risico’s op blessures te vergeten. Toch is het verstandig hier af en toe even bij stil te staan, zodat je later niet noodgedwongen stil hoeft te zitten op de reservebank!

Een gezonde voet staat aan de basis van het lichaam. Wanneer de voeten een afwijking vertonen probeert het lichaam dit vanzelf te compenseren, door bijvoorbeeld door de stand van de enkels/knieën/bekken mee te draaien. Het gevolg is pijnklachten in de onderrug, terwijl het probleem misschien wordt veroorzaakt door een afwijkende voetstand. Dit is voor de leek moeilijk te herkennen, maar de podotherapeut weet er raad mee.

Door het uitvoeren van een screening zullen de podotherapeuten van Hermanns op 24 augustus een soort ‘preventieve check’ uitvoeren, waarbij afwijkingen in een vroeg stadium kunnen worden geconstateerd en eventueel behandeld kunnen worden. Zowel jonge als oudere spelers zijn welkom, maar ook de supporter van Wittenhorst is welkom om een kijkje te komen nemen. Wanneer Rob en Bas tijd hebben zullen ze u graag voorzien van advies over pijnklachten, hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld steunzolen of sportcompressiekousen), blessures en meer.

Daarnaast belooft het een ontzettend gezellige dag te worden met een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor spelertjes onder de 10 jaar, waarbij topclubs aanwezig zullen zijn zoals Manchester City, Schalke ’04, PSV, KRC-Genk, VVV-Venlo en nog veel meer. Het weer wordt stralend die dag, dus zorg dat je erbij bent!

Spelers van Wittenhorst kunnen zich aanmelden voor de screening middels de aanmeldpagina. Supporters en algemeen geïnteresseerden zijn vrij om een kijkje te komen nemen.