Hockeyblessures

In Nederland zijn er 255.000 mensen die hockey beoefenen verdeeld over 319 hockeyclubs. Hockey is een sport met veel explosiviteit, wenden en keren. Dit vergthockeyblessures veel van het menselijk lichaam. Per jaar zijn er ongeveer 110.000 hockeyblessures. Dit zijn 4.1 blessures per 1000 uur hockey, ruim twee keer zoveel als voor sport in het algemeen. Voor 48.000 van deze blessures is er medische behandeling nodig.

Tijdens de opleiding leren onze podotherapeuten zorgvuldig onderzoek te doen naar de oorzaak van deze blessures en kunnen met podotherapeutische hulpmiddelen u behandelen.

De oorzaak van hockeyblessures kan o.a. liggen aan een verkeerde voetstand, scheefstand of het kan acuut zijn. In al deze gevallen kan de podotherapeut een hulpmiddel maken in de vorm van podotherapeutische steunzolen, taping, orthese of advies.

Klachten die veelal voorkomen bij het hockey zijn achillespeesblessures, scheenbeenirritaties, verstuiking van de enkel  en vermoeidheidsklachten. Hierbij kunnen wij inspringen met onze therapieën.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: