Orthese

OrtheseEen orthese is een siliconen hulpmiddel die wordt gebruikt om tenen te beschermen of om de teenstand te verbeteren. Deze teenstukjes worden vaak gebruikt bij klauwtenen, hamertenen en over elkaar liggende tenen. Door de geklauwde positie van de tenen ontstaan vaak klachten aan de bovenkant van de tenen door wrijving met de schoen. Hierdoor worden de topjes van de tenen als het ware in de grond gedrukt waardoor deze pijnlijk aanvoelen. Bovendien ontstaat er vaak eelt en pijnlijke likdoorns.

Ook worden ortheses gebruikt bij pijnlijke drukplekken, eeltplekken en likdoorns die op, onder of tussen de tenen liggen. Door het toepassen van een orthese worden tenen beschermd en zullen door wrijving veroorzaakt eelt en likdoorns verdwijnen. Door 100% maatwerk en een persoonlijke aanpak worden de klachten persoonlijk aangepakt.

Onderhouden van ortheses

Ortheses kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Bewaar ze ‘s nachts in een bakje met een klein laagje talkpoeder. De talk zorgt voor extra draagcomfort omdat dit het transpiratievocht deels opvangt. Ortheses kunnen het beste worden gedragen in dichte schoen met een kous eromheen.

Het wennen aan een orthese

In het begin kan het dragen van een orthese even wennen zijn. Als dit het geval is bij u, dan bouw in eerste instantie met paar uur per dag op. Na drie weken zou u de ortheses probleemloos moeten kunnen dragen. Mocht de orthese wondjes veroorzaken, raadpleeg dan direct de podotherapeut.

Reactiemogelijkheid is gesloten