Steunzolen

Bij Podotherapie Hermanns maken we verschillende soorten steunzolen, afhankelijk van het gebruik. Denk hierbij aan gewone steunzolen maar ook sportzolen, veiligheidszolen, diabeteszolen en zomerzolen. Onze zolen zijn altijd 100% maatwerk en worden volledig naar de stand van uw voeten gevormd. Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur en technieken, waardoor we uw voet op de honderdste millimeter nauwkeurig kunnen meten. Wij bieden dan altijd het beste en vooral ook snelste behandeltraject aan.

Voorkom klachten met inlegzolen

Wanneer u klachten heeft aan uw voet, knie of zelfs rug, kunnen inlegzolen ervoor zorgen dat deze verholpen worden. De stand van uw voeten behalen voor een groot deel uw houding, bij enige afwijkingen kunnen deze klachten al optreden. Inlegzolen worden daarnaast ook vaak ingezet bij voorvoetklachten of klachten die ontstaan door platvoeten of holvoeten maar kunnen ook klachten zoals likdoorns of overmatig eelt voorkomen. Voorkom dus klachten en laat u inlegzolen aanmeten door een van onze professionals.

Het aanmeten van zooltjes

Het aanmeten van zooltjes gebeurt in vier stappen. De eerste stap is het opmeten van uw voeten door middel van een 3D scan, die uw voeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig meet. Deze scan toont direct de drukpunten in uw voet en laat zien waar u de steun nodig heeft. De tweede stap is het bewerken van de zooltjes, die uw voeten corrigeert om tot een optimale voetstand te komen. De laatste twee stappen bestaan uit het uitfrezen van de steunzolen en het afwerken daarvan.

1. 3D voetscan

De 3D voetscan is onmisbaar voor het constateren van afwijkende voetstanden. Door middel van onze scanner worden uw voeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig gemeten. Hiermee worden afwijkende voetstanden geconstateerd en kan een behandeltraject worden ingezet.

3D scan benodigd voor het maken van steunzolen02-91a4fec7c5


2. Bewerking van de scan

Aan de hand van de inspectie en het diagnostisch onderzoek, bewerkt uw podotherapeut deze scan om de oorzaak van uw klachten aan te pakken. Hierdoor ontstaat een optimaal correctie van uw voetstand. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het toepassen van een hakverhoging bij een beenlengteverschil.

04-3a2a15ba83bewerken van de 3D scan benodigd voor het maken van inlegzolen


3. Uitfrezen van de steunzolen

De bewerkte scans worden in het betreffende patiëntendossier opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat een eventueel herhalingspaar identiek is aan het eerste paar. De scans worden digitaal verzonden naar ons CAD-CAM freesapparaat die de steunzolen vervolgens uitfreest.

06-171b7aa5df 05-d9d30326c2


4. De uiteindelijke steunzolen

Vervolgens komt de ambacht te pas aan de steunzolen. De inlegzolen worden getailleerd zodat deze een perfecte pasvorm hebben voor zowel uw voeten als uw schoenen.

Afwerking van de steunzolen Afwerking van de inlegzolen

 


Soorten Steunzolen

Naast de ‘normale’ steunzolen, kunt u bij Podotherapie Hermanns ook terecht voor andere soorten steunzolen, ofwel inlays of inlegzolen. Denk hierbij aan sportzolen, steunzolen voor veiligheidsschoenen, diabeteszolen en zomerzolen. Onze zolen voldoen altijd aan de verwachtingen van de klant en de wet- en regelgeving voor veiligheidsschoenen. Voor het aanmeten van steunzolen op maat bent u bij Podotherapie Hermanns aan het juiste adres. Wij helpen u graag van al uw voetklachten af.

Reguliere steunzolen

Naar de hulpmiddelen

Steunzolen worden gebruikt bij klachten of standsafwijkingen aan voet, enkel, knie, heup en rug bij kinderen en volwassenen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan voorvoetklachten, of aan klachten die ontstaan door platvoeten, of holvoeten. Ook kunnen zolen preventief werken om klachten te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan likdoorns of overmatige eeltvorming.

Zomerzolen

In de zomer is het vaak moeilijk om steunzolen te dragen, omdat zomerschoenen ‘krapper en getailleerder’ zijn de schoenen die u in de winter draagt. Speciaal voor deze schoenen maken wij pumpzolen (zomerzolen). Deze zolen bieden de minimale ondersteuning die uw voeten nodig hebben. Zo kunt u uw zolen blijven dragen en van een klachtenvrije zomer genieten.

Sportzolen

Tijdens het sporten is de belasting op het lichaam groter dan tijdens gewone dagelijkse bezigheden. Hierdoor is de kans op het oplopen van een blessure uiteraard veel groter. Vaak treden sportblessures tijdens het sporten op, maar in sommige gevallen komen de klachten pas later tot uiting. Wanneer u geen actie onderneemt, kunnen de klachten flink verergeren. Hierdoor kan het zijn dat u het sporten tijdelijk moet verminderen of zelfs helemaal staken. Onze specialisten hebben de kennis en kunde van de anatomie en pathologie van het lichaam. Door dit te combineren met hun sportkennis zijn zij de aangewezen personen om sporters te begeleiden.

Diabeteszolen

Wanneer u diabetes hebt, moet u meer aandacht aan uw voeten schenken omdat u een groter risico loopt op wonden aan uw voeten. Deze wonden kunnen nare gevolgen hebben met mogelijk zelfs amputaties tot gevolg. Diabeteszolen werken antibacterieel. Dit zorgt voor een optimale huidconditie waardoor u de kans op wondinfecties verkleint. Ook zorgen deze zolen voor een betere drukverdelingen en standcorrectie, waardoor de kans op huidbeschadigingen afneemt! Wij zijn dé deskundigen op het gebied van de diabetische voet.

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Ook maken wij steunzolen voor veiligheidsschoenen, zoals ESD of schoenen met stalen neuzen. De steunzolen voldoen aan de Europese richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG). Hieronder vallen de volgende werkschoenen:

  • O (Occupational)
  • P (Protective)
  • S (Safety)

Klik hier voor meer informatie over veiligheidsschoenen.

Reactiemogelijkheid is gesloten