Steunzolen

We maken verschillende soorten steunzolen, afhankelijk van het gebruik. De zolen voldoen hierin aan de wensen en eisen van de klant, het gebruik, en ook van eventuele wet- en regelgeving. Zo maken we “gewone zolen” voor algemeen dagelijks gebruik. Voor sporters worden door ons sportzolen gemaakt, speciaal gericht op de sport die u beoefent. Zolen voor veiligheidsschoenen moeten voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving, waardoor er weer veiligheidszolen gemaakt moeten worden.

Onze steunzolen zijn 100% maatwerk. Ze worden gemaakt met de nieuwst beschikbare apparatuur en technieken. Bij ieder onderzoek maken we standaard gebruik van onze 3D-voetscan, die de voet tot op de honderdste millimeter nauwkeurig opmeet. In tegenstelling tot andere scans (zoals 2D-voetscan en blauwdruk) wordt niet alleen de lengte, maar ook de breedte en hoogte van uw voeten nauwkeurig opgemeten. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw klachten het best worden behandeld, maar ook voor een optimaal comfort.

Aanmeten steunzolen

Het aanmeten van steunzolen bestaat uit 3 stappen.

1. Scannen van de voeten door middel van de 3D scan.

02-91a4fec7c5


2. De zolen worden bewerkt om de voetstand optimaal te corrigeren.
04-3a2a15ba8303-c5c0de4271


3. De steunzolen worden door een freesmachine uitgefreesd.

06-171b7aa5df 05-d9d30326c2


Een greep uit ons assortiment zolen:

Naar de hulpmiddelenSteunzolen

Steunzolen worden gebruikt bij klachten of standsafwijkingen aan voet, enkel, knie, heup en rug bij kinderen en volwassenen. Ze worden vaak toegepast bij veelvoorkomende klachten als voorvoetklachten of bij klachten die ontstaan door platvoeten, of holvoeten. Ook kunnen zolen preventief werken om klachten te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan likdoorns of overmatige eeltvorming.

Zomerzolen

In de zomer is het vaak moeilijk om steunzolen te dragen, omdat zomerschoenen ‘krapper en getailleerder’ zijn dan schoenen die in de winter gedragen worden. Speciaal voor deze schoenen maken wij pumpzolen (zomerzolen). Deze zolen bieden de minimale ondersteuning die uw voeten nodig hebben. Zo kunt u uw zolen blijven dragen en van een klachtenvrije zomer genieten.

Sportzolen

Tijdens het sporten wordt er veel meer van het lichaam gevraagd dan tijdens gewone dagelijkse bezigheden. Hierdoor is de kans op het oplopen van een blessure uiteraard veel groter. Vaak treden sportblessures tijdens het sporten op, maar in sommige gevallen komen de klachten pas later tot uiting. Wanneer er geen actie ondernomen wordt, kunnen de klachten zodanig verergeren dat het sporten tijdelijk verminderd of gestaakt moet worden. Onze specialisten hebben de kennis en kunde van de anatomie en pathologie van het lichaam. Door dit te combineren met hun sportkennis zijn zij de aangewezen personen om sporters te begeleiden.

Diabeteszolen

Als u diabetes hebt, moet u meer aandacht aan uw voeten schenken omdat u een groter risico loopt op wonden aan uw voeten. Deze wonden kunnen nare gevolgen hebben met mogelijk zelfs amputaties tot gevolg. Diabeteszolen werken antibacterieel, zodat we uw huidconditie optimaliseren en de kans op wondinfecties verkleinen. Ook zorgen deze zolen voor een betere drukverdelingen en standcorrectie, waardoor de kans op huidbeschadigingen afneemt! Wij zijn dé deskundigen op het gebied van de diabetische voet.

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Ook maken wij steunzolen voor veiligheidsschoenen, zoals ESD of schoenen met stalen neuzen. De steunzolen voldoen aan de Europese richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG). Hieronder vallen de volgende werkschoenen:

  • O (Occupational)
  • P (Protective)
  • S (Safety)

Hierdoor wordt uw veiligheid gewaarborgd. Klik hier voor meer informatie over veiligheidsschoenen.

Reactiemogelijkheid is gesloten