Strassburg sok

Een Strassburg sok (ook wel stretch sok of hielspoor sok genaamd) is een relatief goedkope manier om hielspoor, peesplaatklachten, achillespeesklachten en kuitklachten te genezen. Deze klachten kenmerken zich doordat ze erg hardnekkig zijn en vaak langdurig aanhouden.

Strassburg sokken zijn een ideaal hulpmiddel om u van bovenstaande klachten af te helpen. De sok bestaat uit een onderbeensok met D-ring en strekband. De sokken worden ‘s nachts gedragen en zijn zodanig ontworpen dat ze continue rek geven aan de peesplaat, de achillespees en de kuitspieren. Hierdoor heeft men overdag minder klachten en wordt het herstel bevorderd. Het effect is daarom gelijk aan een rekoefening maar dan terwijl u slaapt. Om goede resultaten te behalen, dienen de sokken de hele nacht te worden dragen gedurende enkele weken tot maanden (afhankelijk van de klacht). Veel mensen merken al na een paar dagen dat de klachten verminderen. Een groot voordeel t.o.v. een nachtspalk (hard plastic spalk die de voet fixeert) is het feit dat de voet een bepaalde mate van beweegbaarheid houdt en daarom voor veel mensen prettiger aanvoelt.

Draaginstructies

Strassburg sok

Strassburg sok

Haal de Strassburg sok uit de verpakking is gehaald en maak alle verbindingen los. Trek de sok aan, met de D-ring net onder het kniegewricht. Maak de klittenband stevig vast, net boven de kuit. Let erop dat u deze niet te strak vastzet, het mag de bloedbanen niet afknellen of oncomfortabel zitten. Plaats uw hele voet op de grond en haal het klittenband, welke aan de tenen is bevestigd, door de ring. Til vervolgens uw tenen anderhalve tot twee centimeter van de grond en maak de klittenband vast.

Was instructies Strassburg sok

Maak de klittenbanden dicht. Was de Strassburg sok op de hand in lauwwarm water en zachte zeep. Spoel de sok daarna goed uit met water en droog daarna op natuurlijke wijze. Let op: droog niet op de verwarming of in de droogtrommel. Dit is nadelig voor de levensduur van de sok!

 

 

 

 

 

 

Reactiemogelijkheid is gesloten