Podotherapeutische hulpmiddelen

Podotherapeutische hulpmiddelen zijn instrumenten waarbij de stand van uw tenen, voeten, benen of rug gecorrigeerd kunnen worden. Door op de juiste plekken ondersteuning en versterking te bieden, worden uw klachten verholpen en voorkomen. Uiteraard gaat aan het aanmeten van een orthopedisch hulpmiddel een gedegen onderzoek vooraf, waarbij zorgvuldig in kaart wordt gebracht met welk podotherapeutisch hulpmiddel u het beste geholpen bent.

Hieronder ziet u een overzicht van de meest gebruikte podotherapeutische hulpmiddelen.

steunzolen

Steunzolen

Wanneer u klachten heeft aan uw voet, knie of zelfs rug, kunnen inlegzolen oftewel steunzolen ervoor zorgen dat deze verholpen worden. De stand van uw voeten bepalen voor een groot deel uw houding, bij enige afwijkingen kunnen deze klachten al optreden.

Nagelbeugel

Nagelbeugel

Nagelbeugels zijn podotherapeutische hulpmiddelen die gebruikt worden bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien. Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels. De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei.

Orthese

Een orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van uw tenen te verbeteren.

Strassburg sok

Strassburg Sok

Een Strassburg sok (ook wel stretch sok of hielspoor sok genaamd) is een relatief goedkoop hulpmiddel om hielspoor, peesplaatklachten, achillespeesklachten en kuitklachten te genezen.

nachtspalk

Nachtspalk

De nachtspalk is een podotherapeutisch hulpmiddel dat voornamelijk wordt ingezet bij hielspoorklachten. Ook wordt de nachtspalk ingezet bij peesplaatklachten en klachten aan de achillespees of kuiten.

orthopedische schoenen

Orthopedische schoentechniek in samenwerking met Livit Orthopedie

Bij ons kunt u ook terecht voor het aanmeten van orthopedische schoenen. Deze op maat gemaakte schoenen – geleverd door Livit Orthopedie – zijn van de hoogste kwaliteit en zijn een uitstekende manier om uw voetklachten te behandelen.

Behalve orthopedische hulpmiddelen die zijn bedoeld voor het oplossen van uw klachten, zijn er ook hulpmiddelen die zijn bedoeld voor een verhoging van het dagelijks comfort. Doordat de zolen op maat worden gemaakt krijgen uw voeten altijd de steun die ze nodig hebben. Zo zorgt u extra goed voor uw voeten!

Slippers met steunzolen

Orthopedische slippers

Huisschoenen

huisschoenen

Compressiekousen

compressiekousen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: