Podotherapeutische hulpmiddelen

Podotherapeutische hulpmiddelen zijn instrumenten waarbij de stand van uw tenen, voeten, benen of rug gecorrigeerd kunnen worden. Door op de juiste plekken ondersteuning en versterking te bieden, worden uw klachten verholpen en voorkomen. Uiteraard gaat aan het aanmeten van een orthopedisch hulpmiddel een gedegen onderzoek vooraf, waarbij zorgvuldig in kaart wordt gebracht met welk podotherapeutisch hulpmiddel u het beste geholpen bent.

Hieronder ziet u een overzicht van de meest gebruikte podotherapeutische hulpmiddelen.

steunzolen zijn een veelgebruikt podotherapeutisch hulpmiddel

Steunzolen

Wanneer u klachten heeft aan uw voet, knie of zelfs rug, kunnen inlegzolen ervoor zorgen dat deze verholpen worden. De stand van uw voeten bepalen voor een groot deel uw houding, bij enige afwijkingen kunnen deze klachten al optreden.

Nagelbeugel

Nagelbeugels zijn podotherapeutische hulpmiddelen die gebruikt worden bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien. Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels. De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei.

Nagelbeugel
Orthese

Orthese

Een orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van uw tenen te verbeteren.

Strassburg Sok

Een Strassburg sok (ook wel stretch sok of hielspoor sok genaamd) is een relatief goedkoop hulpmiddel om hielspoor, peesplaatklachten, achillespeesklachten en kuitklachten te genezen.

Strassburg sok
nachtspalk

Nachtspalk

De nachtspalk is een podotherapeutisch hulpmiddel dat voornamelijk wordt ingezet bij hielspoorklachten. Ook wordt de nachtspalk ingezet bij peesplaatklachten en klachten aan de achillespees of kuiten.

orthopedische schoenen

Orthopedische schoentechniek in samenwerking met Livit Orthopedie

Bij ons kunt u ook terecht voor het aanmeten van orthopedische schoenen. Deze op maat gemaakte schoenen – geleverd door Livit Orthopedie – zijn van de hoogste kwaliteit en zijn een uitstekende manier om uw voetklachten te behandelen.

Behalve orthopedische hulpmiddelen die zijn bedoeld voor het oplossen van uw klachten, zijn er ook hulpmiddelen die zijn bedoeld voor een verhoging van het dagelijks comfort. Doordat de zolen op maat worden gemaakt krijgen uw voeten altijd de steun die ze nodig hebben. Zo zorgt u extra goed voor uw voeten!

Slippers met steunzolen

Orthopedische slippers

Huisschoenen

huisschoenen

Compressiekousen

compressiekousen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen