Compressiekousen

Compressiekousen worden veelal toegepast om een betere bloedsomloop te creëren en om blessures te voorkomen. Bij klachten zoals trombose, spataderen en lymfoedeem wordt vaak het gebruik van compressiekousen aangeraden. Vaak verwart men deze kousen met steunkousen, echter zijn compressiekousen van dikker materiaal en worden ze op een andere manier ontwikkeld. Er zijn vier soorten compressieklassen waarin de kousen zijn ingedeeld. Tijdens een podotherapeutisch onderzoek bepalen we welke compressiesokken het meest geschikt voor u zijn. Wij kijken daarbij ook of de kousen voor u vergoed worden, dit is meestal het geval. De kosten van sportcompressiekousen variëren per type kous, zo zijn er namelijk twee types: “tubes en sokken”. Waarbij de tube de goedkopere variant is in deze twee omdat deze geen sok-gedeelte heeft. De tube is hierbij gemakkelijk voor compressie om het bovenbeen, maar ook om het kniegewricht. Bij kuitklachten is in de meeste gevallen juist de sok aan te raden.

compressiekousen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Waarvoor dienen compressiesokken?

Zoals gezegd dienen de compressiesokken ten eerste voor een betere bloedsomloop. Ze zorgen voor een betere transport van het bloed in uw onderbenen en kuiten & zorgen tevens voor de toevoer van voedingsstoffen. Hierdoor heeft u minder kans op kramp in bijvoorbeeld de enkels, de achillespezen en de kuiten. Een groot voordeel van compressiesokken is dat ze blessures kunnen voorkomen. Dit is ook de reden dat sporters ook steeds vaker deze sokken dragen.

Wat zijn sportcompressiekousen?

Speciaal voor sporters zijn de sportcompressiekousen in het leven geroepen. Met name bij hardlopers zijn de compressiekousen zeer populair geworden. Bij blessures aan de onderbenen wordt er ook vaak gekozen voor compressiekousen. Denk hierbij aan blessures aan de achillespees, aan de kuit, shin splints of vermoeide benen. Wij adviseren u graag over het gebruik van compressiesokken en welke het beste bij u passen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze locaties.

Enkele blessures waarbij compressiekousen uitstekende resultaten bieden:

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: