(Medical) taping

taping bij de podotherapeut
Taping bij de podotherapeut

Taping is een tijdelijke therapie die toegepast kan worden bij overbelasting van spieren en pezen. Denk hierbij aan verschillende sportblessures, maar bijvoorbeeld ook aan hielspoor.

Er zijn verschillende soorten tape op de markt te vinden, waaronder de algemene conservatieve witte, niet rekbare tape. Deze tape kan ingezet worden om bewegingen in een gewricht te remmen of te beperken.

Medical taping

Binnen de podotherapie wordt veelal gebruik gemaakt van medical taping. Dit is een behandelmethode waarbij elastische tape wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen en de beweeglijkheid blijft gewaarborgd. Deze tape kan niet alleen worden gebruikt voor blessures, maar ook voor het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen en houdingscorrecties. Medical tape heeft door zijn elastische werking een positief effect op de bloedcirculatie en de lymfeafvoer. Dat is ook meteen de achterliggende gedachte van deze tape. Spieren hebben niet alleen invloed op de bewegingen, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur.

De tape wordt altijd aangebracht op de blote huid. De manier waarop deze wordt aangebracht is afhankelijk van de techniek die voor het therapiedoel wordt gekozen.

medical taping
Medical Taping

Onderhoud van (medical) taping

De tape mag gewoon nat worden. U mag er mee zelfs mee douchen. Het is aan te raden dat u de tape droog dept, nadat deze is nat geworden. Op deze manier neemt het katoen geen vocht op.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: