Nachtspalk

Een nachtspalk wordt voornamelijk ingezet bij hielspoorklachten. Ook wordt de nachtspalk ingezet bij peesplaatklachten en klachten aan de achillespees of kuiten. Doordat de spalk ‘s nachts uw spieren en pezen oprekt, heeft u overdag minder klachten en wordt het herstel bevorderd. De voet en enkel worden omsloten door een harde buitenlaag met een zachte binnenvoering voor verbeterd comfort. Hierbij wordt de peesplaat en de achillespees zachtjes opgerekt, waardoor verdere verkorting en verkleving van peesweefsel wordt voorkomen. Na enkele weken zou u al effect moeten ervaren.

Nachtspalk

Waarmee kunnen wij u helpen?

Maak een afspraak

Gebruik van de nachtspalk

Het in gebruik nemen van de nachtspalk is zeer eenvoudig en kost weinig tijd. Hoe dit precies in zijn werk gaat wordt nu stapsgewijs toegelicht.

  • Schuif de tenen in het voorvoet-gedeelte totdat de spalk niet verder over de voorvoet geschoven kan worden.
  • Open het flexibele kuitdeel en plaats deze om de kuit.
  • Druk de wreef/kuit-verbinding tegen de huid zodat de spalk in zijn geheel contact maakt met de huid.
  • Sluit de sluitband. De spalk zit nu op zijn plaats.

Wasinstructies van de nachtspalk

Haal de zachte binnenvoering uit de spalk. Was deze op de hand in lauwwarm water en zachte zeep. Spoel daarna goed uit met water en droog daarna op natuurlijke wijze. Eventueel kan de binnenvoering ook in de wasmachine worden gewassen op 30° Celsius en een kort programma. Let op: droog niet op de verwarming of in de droogtrommel. Dit is nadelig voor de levensduur van de binnenvoering! De harde buitenkant kan worden schoongemaakt met een doekje met water en zeep.

nachtspalk voor fasciitis plantaris klachten
nachtspalk voor achillespeesklachten

Voor klachten als een peesplaatontsteking (Fasciitis Plantaris) en achillespeesklachten is de nachtspalk een geschikt hulpmiddel.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Maak een afspraak met de podotherapeut voor het verhelpen van uw voetklachten.

Maak een afspraak