Nachtspalk

Een nachtspalk wordt voornamelijk ingezet bij hielspoorklachten. Ook wordt de nachtspalk ingezet bij peesplaatklachten en klachten aan de achillespees of kuiten. Doordat de spalk ‘s nachts uw spieren en pezen oprekt, heeft u overdag minder klachten en wordt het herstel bevorderd. De voet en enkel worden omsloten door een harde buitenlaag met een zachte binnenvoering voor verbeterd comfort. Hierbij wordt de peesplaat en de achillespees zachtjes opgerekt, waardoor verdere verkorting en verkleving van peesweefsel wordt voorkomen. Na enkele weken zou u al effect moeten ervaren.

nachtspalk
Nachtspalk voor hielspoorklachten

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Gebruik van de nachtspalk

Het in gebruik nemen van de nachtspalk is zeer eenvoudig en kost weinig tijd. Hoe dit precies in zijn werk gaat wordt nu stapsgewijs toegelicht.

  • Schuif de tenen in het voorvoet-gedeelte totdat de spalk niet verder over de voorvoet geschoven kan worden.
  • Open het flexibele kuitdeel en plaats deze om de kuit.
  • Druk de wreef/kuit-verbinding tegen de huid zodat de spalk in zijn geheel contact maakt met de huid.
  • Sluit de sluitband. De nachtspalk zit nu op zijn plaats.

Wasinstructies

Haal de zachte binnenvoering uit de nachtspalk. Was deze op de hand in lauwwarm water en zachte zeep. Spoel daarna goed uit met water en droog daarna op natuurlijke wijze. Eventueel kan de binnenvoering ook in de wasmachine worden gewassen op 30° Celsius en een kort programma. Let op: droog niet op de verwarming of in de droogtrommel. Dit is nadelig voor de levensduur van de binnenvoering! De harde buitenkant kan worden schoongemaakt met een doekje met water en zeep.

nachtspalk voor fasciitis plantaris klachtennachtspalk voor achillespeesklachten

Voor klachten als een peesplaatontsteking (Fasciitis Plantaris) en achillespeesklachten is de nachtspalk een geschikt hulpmiddel.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: