Nagelbeugels

Nagelbeugels worden gebruikt bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien. Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels. De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei. Het principe van de nagelbeugel is hetzelfde als een beugel voor de tanden. Een draadje van chirurgisch staal wordt op uw nagel geplaatst en op spanning gezet. Door deze spanning zal de nagel weer de juiste vorm aannemen en de pijn verminderen.

Nagelbeugels

Waarmee kunnen wij u helpen?

Maak een afspraak

Wanneer een nagelbeugel aanmeten

Zodra iemand last heeft van een ingroeide teennagel of een kromme (hyperconvexe) nagel wordt een nagelbeugel toegepast. Heeft u last van kromme nagels, dan heeft u pijn omdat de randen van de nagels in uw huid drukken. Het is niet zo dat alle kromme nagels altijd ingroeien. Draagt u weleens te kleine schoenen of heeft u uw nagels te kort geknipt? Dan heeft u kans op ingegroeide nagels. Op het moment dat de hoeken van de nagels niet lang genoeg zijn, dan kunnen deze in uw huid dringen. Dit kan een infectie veroorzaken.

De behandeling met nagelbeugels

Zowel het ingroeien van een nagel als een kromme nagel is, zoals gezegd, op te lossen met een nagelbeugel. Het dragen van een nagelbeugel is pijnloos en u heeft hier verder geen last van. In veel gevallen wordt er om de zes weken weer nieuwe spanning op de nagelbeugel gezet waardoor genezing geleidelijk ontstaat. We kunnen nooit exact zeggen hoelang een behandeling van een ingegroeide nagel duurt, maar vaak wordt een behandeling van een jaar aangehouden. Komen de klachten onverwachts toch weer terug, dan behoort een herhaling van de behandeling tot de mogelijkheden.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Kom tijdig langs om uw ingegroeide teennagel te laten behandelen om verdere klachten te vermijden.

Maak een afspraak