Orthese

Een orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van uw tenen te verbeteren. Wanneer u last heeft van over elkaar liggende tenen of klauwtenen kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben specialisten in dienst die u helpen met het aanmeten van een orthese.

Door het toepassen van een orthese worden de tenen beschermd en zullen eelt en likdoorns verdwijnen. Door 100% maatwerk en een persoonlijke aanpak wordt de oorzaak van de klacht verholpen.

Orthese

Voor advies en behandeling, maak een afspraak met uw dichtstbijzijnde podotherapeut.

Maak een afspraak

Het gebruik van een orthese

Op het moment dat u begint met het dragen van een orthese, zal dit even wennen zijn. Daarom raden wij ook altijd aan om het gebruik op te bouwen. Na drie weken zult u helemaal gewend zijn aan het gebruik van de zogeheten siliconen teen ondersteuners. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.

Ortheses onderhouden

Hygiëne is een belangrijk aspect bij ortheses, u wilt deze uiteraard goed schoonhouden. Dit kan heel simpel met behulp van water en zeep. Ons advies is daarnaast om uw orthese ’s nachts in een bakje met een laagje talkpoeder te leggen. Dit draagt bij aan een goed comfort van de orthese omdat het aanwezige transpiratievocht door de talk deels wordt opgevangen.

Wat is een hallux valgus beschermer?

Indien u last heeft van Halllux Valgus, dan heeft u door vergroeiing last van uw grote teen die scheef naar binnen toe groeit. Vaak groeit deze teen over de andere tenen. Hierdoor ontstaat een bobbel aan de zijkant van uw voet die zeer pijnlijk kan zijn. Het gevolg hiervan is dat u uw schoenen niet meer goed kan dragen door de aanwezigheid van deze bobbel, maar ook irritaties aan de huid en open wonden kunnen ontstaan. Hallux Valgus kunnen wij goed behandelen. Door het gebruik van een orthese wordt uw grote teen weer in een optimale stand gepositioneerd, waardoor de klachten worden aangepakt. Op deze manier heeft u een Hallux Valgus beschermer die 100% op uw voeten is aangemeten.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Verhelp teenklachten met een orthese op maat. Maak een afspraak met uw dichtstbijzijnde podotherapeut.

Maak een afspraak