Strassburg sok

Een Strassburg sok (ook wel stretch sok of hielspoor sok genaamd) is een relatief goedkope manier om hielspoorpeesplaatklachtenachillespeesklachten en kuitklachten te genezen. Deze klachten kenmerken zich doordat ze erg hardnekkig zijn en vaak langdurig aanhouden.

Een Strassburg sok bestaat uit een onderbeen sok met een strekband. De sok heeft een band onder de knie die in verbinding staat met een band bij de tenen. Het geeft langdurig lage rekspanning op de peesplaat onder de voet, de achillespees en kuitspieren en moet ’s nachts gedragen worden. Deze sok moet gedragen worden op geleide van de pijn en is een aanvulling op andere therapieën zoals podotherapeutische steunzolen. Om het effect van de Strassburg sok te behalen dient men de sok 2 a 3 maanden onafgebroken te dragen.

Als u ’s morgens tijdens het opstaan last heeft van uw voeten, kan dit veroorzaakt worden door hielspoor. Kom langs bij Podotherapie Hermanns voor een afspraak en wij voorzien u van passende begeleiding en advies.

Strassburg sok
Met een Strassburg sok wordt de voet op spanning gehouden om de peesplaat te ontlasten.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Wat is een Strassburg sok?

Strassburg sokken zijn een ideaal hulpmiddel om u van bovenstaande klachten af te helpen. De sok bestaat uit een onderbeensok met D-ring en strekband. De sokken worden ‘s nachts gedragen en zijn zodanig ontworpen dat ze continue rek geven aan de peesplaat, de achillespees en de kuitspieren. Hierdoor heeft men overdag minder klachten en wordt het herstel bevorderd. Het effect is daarom gelijk aan een rekoefening maar dan terwijl u slaapt. Om goede resultaten te behalen, dienen de sokken de hele nacht te worden dragen gedurende enkele weken tot maanden (afhankelijk van de klacht). Veel mensen merken al na een paar dagen dat de klachten verminderen. Een groot voordeel t.o.v. een nachtspalk (hard plastic spalk die de voet fixeert) is het feit dat de voet een bepaalde mate van beweegbaarheid houdt en daarom voor veel mensen prettiger aanvoelt.

Draaginstructies Strassburg sok

Haal de Strassburg sok uit de verpakking en maak alle verbindingen los. Trek de sok aan, met de D-ring net onder het kniegewricht. Maak de klittenband stevig vast, net boven de kuit. Let erop dat u deze niet te strak vastzet, het mag de bloedbanen niet afknellen of oncomfortabel zitten. Plaats uw hele voet op de grond en haal het klittenband, welke aan de tenen is bevestigd, door de ring. Til vervolgens uw tenen anderhalve tot twee centimeter van de grond en maak de klittenband vast.

Was instructies Strassburg sok

Maak de klittenbanden dicht. Was de Strassburg sok met de hand in lauwwarm water en zachte zeep. Spoel de sok daarna goed uit met water en droog daarna op natuurlijke wijze. Let op: droog niet op de verwarming of in de droogtrommel. Dit is nadelig voor de levensduur van de sok!

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Maak een afspraak met de podotherapeut voor behandeling van uw voetklachten.