Maatregelen coronavirus

Heeft u een afspraak gemaakt op een praktijklocatie? Lees dit goed door:

Een bezoek aan onze praktijk kan alleen wanneer u een mondkapje draagt. Ook wanneer u onder begeleiding komt, dient deze persoon een mondkapje te dragen.

Kunt u één van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen over uw afspraak:

 • Heeft u klachten als neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Diabeten of mensen van 70 jaar of ouder (de risicogroep) kunnen ook terecht voor een afspraak. De podotherapeut zal voor deze groep zelf een afweging maken of de klachten opwegen tegen het risico op besmetting van COVID-19 en een eventueel ernstig beloop hiervan.

Welke maatregelen dient u te nemen?

Afhankelijk van de praktijklocatie waar u komt, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen minimaal 20 seconden te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol of we bieden u wegwerphandschoenen aan. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen. Zo zorgen we voor zo min mogelijk mensen in de wachtkamers.
 • In veel gevallen hebben we een gedeelde wachtkamer – zorg voor 1,5m afstand van andere wachtende.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider mee komen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden.
 • In de behandelkamer houden we ons aan de NVvP Richtlijn Hygiëne en Infectiepreventie en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.
 • Gebruik het toilet zo min mogelijk.
 • Verwijsbrieven (indien voorhanden) kunt neerleggen op de door uw podotherapeut aangegeven plek.

Heeft u corona-klachten en wilt u uw afspraak annuleren? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact op:

Podotherapie Hermanns voldoet aan richtlijnen RIVM

Er is op 1 mei groen licht gekomen van het RIVM en VWS om podotherapeutische zorg weer behoedzaam en veilig op te gaan schalen. Het langer uitstellen van (voet)zorg kan namelijk leiden tot complicaties en ernstigere klachten of aandoeningen. Samen met onze branche-organisatie NvvP is er nu een handleiding in het leven geroepen waardoor een veilig en verantwoord bezoek bij de podotherapeut weer mogelijk is! De afgelopen dagen hebben wij van Podotherapie Hermanns hard gewerkt aan deze veranderingen, waardoor u als cliënt weer met een veilig gevoel naar úw bekende podotherapeut kunt gaan. De huidige regels gelden op dit moment tot 19 mei, daarna volgen wellicht nog andere maatregelen.

Update 23 juni: Ook cliënten die binnen de risicogroep vallen (diabetici en mensen met een 70-plus leeftijd) kunnen een afspraak bij de praktijk inplannen. De podotherapeut zal voor deze groep zelf een afweging maken of de klachten opwegen tegen het risico op besmetting van COVID-19 en een eventueel ernstig beloop hiervan.

Op welke manieren voorkomt uw podotherapeut het risico op besmetting?

Om ervoor te zorgen dat het risico op besmetting van het Covid-19 virus zoveel mogelijk wordt verminderd, zijn er een aantal hygiëne-richtlijnen opgesteld die de podotherapeut helpen om op een veilige manier zorgverlening te bieden. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging en persoonlijke bescherming in de vorm van mondkapjes en het dragen van handschoenen. Hierdoor loopt de podotherapeut veel minder kans op besmetting, waardoor u zelf ook gerust kunt zijn dat u geen besmetting oploopt. Door deze strikte hygiëne-richtlijnen wordt het risico op verspreiding van het virus tot een minimum beperkt.

Corona richtlijnen hygiëne podotherapeut
Corona richtlijnen podotherapie voorzorgsmaatregelen

Het is dus niet langer nodig om thuis te blijven wanneer u last heeft van pijnklachten, maak bij twijfel een afspraak voor controle. Laat voetklachten niet langdurig onbehandeld, hierdoor kunnen complicaties ontstaan.

Digitaal Consult

Wanneer u last heeft van Covid-19 gerelateerde klachten, of wanneer u om andere reden niet fysiek op locatie kunt of wilt zijn, zult u worden gewezen op onze mogelijkheid voor een online consult. Digitale consulten worden net als fysieke afspraken vaak vergoedt door uw zorgverzekering. Zie de vergoedingen voor podotherapie om te kijken wat uw zorgverlener vergoedt. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via contact@depodo.nl of bel:

Tel: 085 053 00 33