Podotherapeutisch onderzoek

podotherapeutisch onderzoek

Wat is podotherapie?

Wat doet een podotherapeut, en hoe verloopt een podotherapeutisch onderzoek? Hier vind u alle informatie rondom het beroep podotherapie. Ook leggen wij hier het verschil uit tussen de podotherapeut en de podoloog.

podotherapie afspraak

Eerste afspraak

Voor het gemak hebben wij een overzicht gemaakt van de dingen waar u aan moet denken als u voor de eerste keer bij de podotherapeut op afspraak komt, waaronder het screeningsformulier en uw oude schoenen.

Podotherapeutisch onderzoek: verschillende methodes

Een podotherapeutisch onderzoek begint met het stellen van de diagnose: hierin wordt de oorzaak van uw klacht onderzocht. Er zijn verschillende onderzoeksmethodes om dit te onderzoeken. Hieronder ziet u een greep uit de meest gekozen methodes.

3D Laserscan voetmeting

3D Laserscan

De 3D laserscan brengt uw voetstand tot op de honderdste millimeter nauwkeurig in kaart. De laserscan is een onmisbaar onderdeel van het podotherapeutisch onderzoek om een goede diagnose te kunnen stellen.

digitale voetdrukmeting

Digitale voetdrukmeting

Met een digitale voetdrukmeting worden de drukpunten onder uw voet bekeken. Pijnlijke drukplekken kunnen zo eenvoudig drukvrij worden gelegd met podotherapeutische hulpmiddelen.

doppler onderzoek

Doppler onderzoek

Een goede doorbloeding is belangrijk voor een gezonde voet. Met een doppler onderzoek maken we de tonen van vaten in uw voet hoorbaar en meten we de bloedsdoorloop.

video-analyse

Video-analyse

Met onze high speed camera kunnen wij uw looppatroon nog beter analyseren, waardoor afwijkingen zich duidelijker openbaren. Met gerichte therapie of hulpmiddelen wordt het looppatroon gecorrigeerd om pijnklachten te verhelpen en sportprestaties te verbeteren.

Heeft u vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: