3D Laserscan

De 3D laserscan zit standaard in ons pakket en is onmisbaar voor het constateren van afwijkende voetstanden. Middels deze techniek worden uw voeten haarfijn in beeld gebracht en krijgt de podotherapeut een driedimensionale afdruk van uw voeten te zien. Daarna worden de scans gebruikt om de steunzolen op de computer te modelleren via CAD-CAM software. Op deze manier kunnen er op maat gemaakte zolen van hoogwaardige kwaliteit worden gemaakt. Een groot voordeel van 3D-scantechniek is dat de podotherapeut uw voet in gecorrigeerde houding kan scannen. Hierdoor weet hij precies hoe hoog de zool moet worden. Daarna wordt het digitale ontwerp van de zool naar een CNC-freesmachine gestuurd. Deze machine freest de zolen uit een bepaald blok van specifiek materiaal. Dit materiaal verschilt in hardheid, vorm en maat. Op basis van de onderzoeksgegevens kiest de podotherapeut het type blok. Als de freesmachine klaar is, wordt de zool met de hand afgewerkt.

Met de 3D-laserscan wordt de voetstand nauwkeurig opgemeten.

Speel onderstaande video af om te zien hoe een 3D laserscan gemaakt wordt:

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: