Digitale voetdrukmeting

Een digitale voetdrukmeting is een absolute must voor het stellen van de juiste diagnose. Om te bepalen hoe de drukverdeling onder uw voeten is moet er een digitale voetdrukmeting worden gemaakt. Hierop is exact te zien op welke plaatsen van de voet de meeste druk zit en welke de minste. Hoe hoger de druk, hoe roder de kleur die op het beeldscherm wordt weergegeven. Dit meten de sensoren in de drukmeetplaat.

Er worden tijdens het podotherapeutisch onderzoek twee drukmetingen gedaan: een statische en een dynamische drukmeting. Bij een statische drukmeting staat u stil op de drukmeetplaat en wordt in dus in stand gekeken naar de drukpunten onder uw voet. Ook wordt er bekeken waar uw lichaamszwaartepunt ligt. Bij de dynamische drukmeting worden de drukken gemeten tijdens het lopen of rennen. Hierdoor zien we o.a. hoe u uw voeten afwikkelt. Door op deze twee manieren te meten kan de podotherapeut u visueel laten zien hoe de drukverdeling onder uw voeten is. Bovendien worden deze gegevens meegenomen in het eventuele zooltherapie.

Tijdens de eerste nacontrole kan er opnieuw een drukmeting worden gemaakt terwijl u op de zolen staat. Deze kan dan worden vergeleken met eerdere drukmetingen tijdens het eerste onderzoek.

digitale voetdrukmeting

Statisch en dynamisch meten met de digitale voetdrukmeting

Door een statische voetdrukmeting uit te voeren, wordt bekeken waar het lichaamszwaartepunt ligt. Bij een dynamische voetdrukmeting wordt onder andere bekeken hoe u uw voeten afwikkelt. Op deze manier worden blessure risico’s in kaart gebracht of wordt bepaald waardoor blessures zijn ontstaan.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: