Videoanalyse

Onze videoanalyse kan onderdeel zijn van een podotherapeutisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met een High speed camera, waardoor het looppatroon perfect inzichtelijk gemaakt wordt. Onze videoanalyse wordt uitgevoerd met een high speed camera van 500 Hertz. Dit wilt zeggen dat het 500 beelden per seconde opneemt. Videoanalyse voor sporters Door deze beelden vertraagd af te spelen of te pauzeren, kan de biomechanica van het lichaam plaatje voor plaatje worden afgespeeld. Hierdoor worden eventuele afwijkingen gedetecteerd aan uw voeten, knieën, heupen en bekkenregio. Bovendien kunnen de hoeken van de gewrichten nauwkeurig in kaart gebracht worden en kunnen bewegingen van voeten, enkels en knieën worden opgenomen.

video analyse
Met behulp van een high-speed camera wordt uw looppatroon in kaart gebracht.

Videoanalyse voor sporters

In de Verenigde Staten wordt de videoanalyse al jaren toegepast om prestaties van topsporters te optimaliseren. De analyse wordt uitgevoerd met een High speed camera. Hierdoor wordt niet alleen het looppatroon, maar ook eventuele sportbewegingen perfect inzichtelijk gemaakt. Het systeem is uitermate geschikt om een sportanalyses uit te voeren en wordt hier dan ook vaak voor gebruikt. Onderstaand hebben we een filmpje geplaatst van een vertraagd afgespeelde analyse om een indruk te geven.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: