Op goede voet in Schijndel – Podotherapie Hermanns en Voetselect

Samenwerking voor betere zorg

Binnen de gezondheidszorg bestaan veel verschillende disciplines, waarbij zorgverleners meestal gespecialiseerd zijn in een specifiek onderdeel van het menselijk lichaam. Doordat deze specialisten steeds meer en beter gaan samenwerken wordt kennis gedeeld, waarbij de cliënt uiteindelijk gebaat is. Zo wordt de zorg steeds een beetje beter.

Specialisatie in de voetzorg, daar gaat het vandaag om. Podotherapie Hermanns en Podotherapie Voetselect gaan binnenkort namelijk de samenwerking in de voetzorg in de regio Schijndel naar een hoger niveau te tillen. In de loop der jaren zijn Corine Voets van Podotherapie Voetselect en Podotherapie Hermanns zich namelijk steeds meer gaan specialiseren in specifieke richtingen van de voetzorg. Zij hebben voor bepaalde klachten en aandoeningen de best mogelijke behandelmethodes en therapieën ontwikkeld. Zo is er voor iedere aandoening een deskundig specialist.

Vanaf heden kunnen de patiënten met diabetes die bij Podotherapie Voetselect in behandeling waren bij Podotherapie Hermanns terecht voor de benodigde voetzorg. Podotherapie Hermanns heeft de afgelopen jaren namelijk steeds meer kennis in huis op diabetische voetzorg. Zo kost het bijvoorbeeld veel tijd om de administratie van deze groep patiënten af te handelen. Met het nieuwe software-systeem van Podotherapie Hermanns gaat dit tegenwoordig een stuk eenvoudiger.

Al 6 maanden lang zijn Corine van Voetselect samen met de Schijndelse podotherapeute Iris Vorstenbosch van Podotherapie Hermanns in overleg om de diabetische patiënten over te nemen. Hierbij wordt dossierkennis gedeeld met elkaar en met de medebehandelaars van de patiënt, zodat iedereen goed op de hoogte is van de wijzigingen.

Corine: “Daarbij is het gewoon fijn als je af en toe kunt opbellen wanneer je een specifieke vraag hebt, bijvoorbeeld over de materiaalkeuze onze  podotherapeutische zolen. Dat je een partner hebt om mee te sparren en te overleggen, daar is iedereen bij gebaat. Het is vaak jammer om te zien dat binnen de gezondheidszorg hard geconcurreerd wordt, en dat men zelfs probeert bij elkaar de wind uit de zeilen te nemen. Dan kunnen we toch beter gewoon samenwerken!”

Samenwerking Podotherapie
V.l.n.r.: Corine Voets, Iris Vorstenbosch en Gilliam Rog

Door het gedeelte diabetesverzorging aan Podotherapie Hermanns over te dragen, hebben Corine en haar collega’s meer tijd om zich te kunnen focussen op hun specialisaties. Een sterk punt van Podotherapie Voetselect is de alomvattende zienswijze waarop Corine haar cliënten graag van de best mogelijke zorg voorziet. “Het lichaam streeft naar een constante balans. Wanneer ergens in het lichaam een afwijking optreedt, kan dit effecten hebben op andere – op het eerste oog losstaande – delen van het lichaam. Door het lichaam als één geheel te benaderen en te behandelen kunnen pijnklachten worden verholpen die op andere manieren moeilijk te behandelen zijn.”, aldus Corine.

Podotherapie Voetselect heeft daarnaast ook veel kennis in huis over sportpodotherapie. Met behulp van moderne technologie als digitale loopanalyse kan Podotherapie Voetselect de biomechanica van je looppatroon in kaart laten brengen, waarna zij met behulp van manuele therapie eventuele afwijkingen behandelen.

Wilt u ook weten of Podotherapie Hermanns of Podotherapie Voets iets voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze websites:

https://www.podotherapiehermanns.nl/

https://www.voetselect.nl

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: