Pijn aan de voeten na het dragen van hakken schoenen

Er is een grote groep vrouwen die in het dagelijks leven hakken schoenen dragen. Dit ziet er natuurlijk mooi uit, maar is wel erg belastend voor de voeten en specifiek voor de voorvoet. De hakken schoenen zorgen namelijk voor een kanteling van de voet naar voren. Hierdoor komt er veel druk op de kopjes van de middenvoetsbeentjes en kunnen deze gewrichtskapsels overbelast raken of zelfs ontstoken raken (capsulitis). Bovendien kan het dragen van hakken schoenen leiden tot de ontwikkeling van een hallux valgus (scheefstand van de grote teen).

Wanneer u last heeft van pijn aan de voeten na het dragen van hakken schoenen, kunt u hier enkele maatregelen tegen nemen. Het dragen van een stevige schoen die voldoende ondersteuning biedt is de beste remedie, echter kunnen we ons voorstellen dat u bij die mooie jurk of rok liever kiest voor de meest elegante schoen. Gelukkig heeft de podotherapeut hier tegenwoordig ook een oplossing voor.

Pumpzolen of zomerzolen

Pumpzolen of zomerzolen zijn een soort inlegzolen, waarbij er juist op die plek ondersteuning wordt geboden waar dit het meest nodig is. Dit is geen volledige steunzool, maar eerder een soort kleine verhoging. In de meeste schoenen zijn deze ook vrijwel onzichtbaar. Wanneer u kiest voor deze pumpzolen zult u merken dat pijnklachten verminderd worden en dat het weer prettiger wordt om op de hakken schoenen te lopen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden steunzolen vaak ook nog gedeeltelijk of geheel vergoedt. Kijk in ons overzicht van vergoedingen voor podotherapie om te kijken wat uw zorgverzekeraar vergoedt. Daarnaast is het wellicht interessant om te vermelden dat Podotherapie Hermanns ook slippers en sandalen met een op maat gemaakt voetbed aanbiedt. Zo kunt u de hele zomer genieten van comfortabele schoenen die tóch de ondersteuning bieden die uw voeten nodig hebben.

Wilt u graag meer informatie over inlegzolen voor hakken schoenen, of een afspraak maken? Vul het contactformulier in of bel 085 053 00 33.

Neem contact op