Pijn aan de voeten na het dragen van hakken schoenen

Pijn aan de voeten na het dragen van hakken schoenen

Er is een grote groep vrouwen die in het dagelijks leven hakken schoenen dragen. Dit ziet er natuurlijk mooi uit, maar is wel erg belastend voor de voeten en specifiek voor de voorvoet. De hakken schoenen zorgen namelijk voor een kanteling van de voet naar voren. Hierdoor komt er veel druk op de kopjes van de middenvoetsbeentjes en kunnen deze gewrichtskapsels overbelast raken of zelfs ontstoken raken (capsulitis). Bovendien kan het dragen van hakken schoenen leiden tot de ontwikkeling van een hallux valgus (scheefstand van de grote teen).

Wanneer u last heeft van pijn aan de voeten na het dragen van hakken schoenen, kunt u hier enkele maatregelen tegen nemen. Het dragen van een stevige schoen die voldoende ondersteuning biedt is de beste remedie, echter kunnen we ons voorstellen dat u bij die mooie jurk of rok liever kiest voor de meest elegante schoen. Gelukkig heeft de podotherapeut hier tegenwoordig ook een oplossing voor.

Pumpzolen of zomerzolen

Pumpzolen of zomerzolen zijn een soort inlegzolen, waarbij er juist op die plek ondersteuning wordt geboden waar dit het meest nodig is. Dit is geen volledige steunzool, maar eerder een soort kleine verhoging. In de meeste schoenen zijn deze ook vrijwel onzichtbaar. Wanneer u kiest voor deze pumpzolen zult u merken dat pijnklachten verminderd worden en dat het weer prettiger wordt om op de hakken schoenen te lopen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden steunzolen vaak ook nog gedeeltelijk of geheel vergoedt. Kijk in ons overzicht van vergoedingen voor podotherapie om te kijken wat uw zorgverzekeraar vergoedt. Daarnaast is het wellicht interessant om te vermelden dat Podotherapie Hermanns ook slippers en sandalen met een op maat gemaakt voetbed aanbiedt. Zo kunt u de hele zomer genieten van comfortabele schoenen die tóch de ondersteuning bieden die uw voeten nodig hebben.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: