//Pijn in de benen
Pijn in de benen2019-02-12T15:28:35+00:00

Pijn in de benen

Pijn in de benen kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn twee soorten beenklachten, namelijk acute en progressieve klachten. Bij acute klachten moet men denken aan een spierscheuring of een botbreuk. Progressieve klachten kunnen ontstaan door overbelasting (bijv. door sporten). Ook kunnen deze klachten ontstaan door een beenlengteverschil, of een afwijkende voet- en/of beenstand waardoor spieren verkeerd op spanning komen te staan.

Behandeling van beenklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten en kunnen met steunzolen uw voet-, knie-, bekken- en beenstand verbeteren. Hierdoor brengen wij het lichaam weer in balans en worden klachten aan het been verminderd of verholpen. Tevens wordt er nagevraagd naar de sportbelasting en wordt hier een passend advies op gegeven.

Veelvoorkomende beenklachten

De meest voorkomende oorzaak van pijn in de benen zijn klachten aan de achillespees. Maar men ziet ook steeds vaker klachten aan de spieren op het scheenbeen (zogenaamde shin splints), mede door de steeds groeiende groep hardlopers.

pijn aan de benen

Heeft u last van pijn in de benen? Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak:

Maak een afspraak