///Artrose knie
Artrose knie2019-01-30T16:23:59+00:00

Artrose aan de knie

Men spreekt over artrose aan de knie wanneer het kraakbeen in het kniegewricht aan slijtage onderhevig is. Het kraakbeen wordt dunner en zachter waardoor het bot gaat vervormen en er zelfs uitsteeksels aan het bot/gewrichtsrand kunnen ontstaan. Wanneer het kraakbeen dunner wordt gaan de botten in het gewricht meer over elkaar schuren waardoor dit pijnklachten veroorzaakt. Wanneer er een uitsteeksel aan het bot of in het gewricht aanwezig is, kan dit zelfs de beweging beperkten en zo ook klachten veroorzaken. Een afwijkende stand van de voet of de knie zorgt ervoor dat de botten niet mooi op elkaar aansluiten. Indien deze afwijkende stand aanwezig is, zal het proces van de artrose verergeren.

artrose knie

Symptomen

Wanneer het kraakbeen in de knie slijt, geeft dit op den duur pijnklachten in de knie en in de knieholte en straalt dit soms uit naar de benen. Wanneer het knie belast wordt, zoals bij traplopen of sporten, zullen de klachten op dat moment verergeren. Na een periode van rust kan er stijfheid ontstaan, wat vooral merkbaar is bij langere periodes zoals na het slapen. In sommige gevallen kan het knie ook ineens “op slot springen”. Het knie kan ook dik worden door  vochtophoping of door een ontsteking.

Behandeling artrose aan de knie

Het proces van artrose kan niet worden stopgezet of teruggedraaid. Wel kan de afwijkende stand van de voeten en/of knieën gecorrigeerd worden met steunzolen. Hierdoor staan de botten weer rechter op elkaar en wordt het schuren in het kniegewricht verminderd. Op deze manier worden pijnklachten verlicht of kunnen ze zelfs helemaal verdwijnen.

Verminder pijnklachten met 100% maatwerk steunzolen. Maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie.

Maak een afspraak