Nagelwal pijn behandelen

knipadvies teennagelProblemen aan de nagelwal komen regelmatig voor. De nagelwal is de nagelplooi tussen de huid en de nagelplaat. Deze kan bijvoorbeeld bij nagels met een harde of scherpe rand gemakkelijk beschadigen. Hierdoor kan eeltvorming in de nagelwal optreden, wondjes en ingroeiing ontstaan of zelf een ontsteking plaatsvinden (paronychia). Deze ontsteking wordt door bacteriën of schimmels veroorzaakt. Lees verder als u aan uw nagelwal pijn heeft.

Oorzaken

Te krap schoeisel of scheefstand van de tenen kan zorgen voor overmatige druk, waardoor nagelwalproblematiek kan ontstaan. Ook kan door trauma (ongeluk) de nagelwal beschadigd raken. Denk daarbij aan het stoten van de nagel of het laten vallen van een zwaar object. Een verkeerde belasting of afwikkeling van de voeten kan deze klacht tevens triggeren.

Mensen met een huidaandoening (eczeem of psoriasis) lopen meer risico op bijvoorbeeld een ontsteking van de nagelwal, omdat de huid minder goed aansluit op de nagelplaat.

Symptomen

Mensen met deze klacht ervaren pijn rond de nagelplaat en in de nagelwal, met name tijdens het dragen van schoenen.

Behandeling nagelwal-klachten

Bij aanwezigheid van eelt in de nagelwal kan uw podotherapeut door middel van instrumentele behandeling het eelt weg halen. Ook kan hij bij een ontsteking van de nagelwal deze grondig schoonmaken. Ook kan er een teenstukje worden vervaardigt als scheefstand van de tenen de oorzaak is van de klacht. Bij een verkeerde afwikkeling van de voeten kunnen er podotherapeutische steunzolen worden gemaakt die het lopen optimaliseren en eventueel de druk op de nagelwal doen verlagen.

Verder kan de podotherapeut u een schoenadvies geven, waarbij de nadruk ligt op voldoende ruimte voor de tenen.

Wat kunt u zelf doen om nagelwalproblematiek tegen te gaan?

Zorg ervoor dat u schoenen draagt die voldoende breedte hebben bij de voorvoet, zodat er geen overmatige druk bij de tenen is.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Anderen bekeken ook:

Nagelbloeding (Subungeaal heamatoom)

Een subungeaal heamatoom is een medische benaming voor een nagelbloeding. Dit kan zowel voorkomen bij de vingers als de tenen en wordt met regelmaat gezien. Oorzaken Vaak is een bloeding…

Ontstoken nagelriem (paronychia)

Bij een ontstoken nagelriem vertoont de huid rondom de nagel ontstekingensverschijnselen als bijvoorbeeld roodheid, zwelling en soms ook pusvorming. Dit kan pijnklachten geven bij aanraking, druk van de sokken of…

Ontstoken teen

Als we praten over ontsteking praten we over verschillende verschijnselen die daarmee gepaard gaan. In wetenschappelijke termen gaat het over Rubor, Calor, Dolor, Tumor en Functio Laesa. Wat zoveel betekent…

Teennagel laat los (onycholysis)

Onycholysis is een medische term die men gebruikt wanneer de teennagel los laat. Het aantal mensen met deze aandoening is onbekend. Wel weten we dat het meer voorkomt bij vrouwen…