///Schimmelnagels (onychomycose)
Schimmelnagels (onychomycose)2019-03-08T11:04:22+01:00

Schimmelnagels

Schimmelnagels, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd, zijn nagels aan de voeten of handen die geïnfecteerd zijn door een schimmel. Podotherapie Hermanns is gespecialiseerd in het laseren van schimmelnagels.

schimmelnagels

Symptomen

In de meeste gevallen is het gemakkelijk te herkennen aan verkleuring van de nagel doordat deze witte, gele en/of bruine strepen vertoont. Ook zal de nagel in dikte toenemen en wordt de de groei in lengte juist geremd.

Oorzaken

Een schimmelnagel komt met name voor bij mensen die te nauw sluitend en broeierig schoeisel dragen, vaatproblemen en/of diabetes mellitus hebben, veel transpireren en/of een slechte hygiëne hebben. Ook zijn bezoekers van openbare douches en zwembaden gevoeliger door extra blootstelling aan schimmels.

Behandeling van schimmelnagels

Er zijn verschillende smeersels op de markt die de schimmels in de nagel afremmen of doden. De behandelingen met deze middelen duren vaak erg lang en zijn vaak niet effectief. Medicijnen hebben vaak een beter resultaat, maar zijn weer slecht voor de organen. Een van de nieuwste mogelijkheden in het bestrijden van schimmelnagels is het gebruik maken van lasertherapie.

Wat kunt u zelf doen om schimmelnagels tegen te gaan?

Zorg voor een goede hygiëne en droog uw voeten goed af wanneer u bijvoorbeeld in een openbaar zwembad bent geweest. Draag daarnaast deugdelijke schoenen die niet te nauw aansluiten op uw voeten.

Na enkele behandeling bent u verholpen van uw schimmelnagels. Maak een afspraak:

Maak een afspraak