//Pijn aan de voet
Pijn aan de voet2019-03-08T12:01:14+01:00

Pijn aan de voet

10% van de Nederlanders heeft pijn aan de voet. Zo kunnen er bijvoorbeeld klachten aan de tenen en nagels ontstaan, maar ook de middenvoet kan pijnlijk zijn. Voetklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Namelijk het dragen van verkeerde/slechte schoenen, een trauma, of door een afwijkende stand van de voeten en/of tenen.

Bij verkeerde schoenen kan men denken aan te kleine of krappe schoenen en aan naaldhakken. Door op naaldhakken te lopen, wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar de bal van de voet die daardoor overbelast raakt. Bij te krappe schoenen worden de voetstructuren op elkaar gedrukt waardoor er vervelende knellingen kunnen ontstaan. Te kleine schoenen geven snel klachten aan de tenen zoals eelt en likdoorns.
Bij een trauma moet men bijvoorbeeld denken aan een gebroken middenvoetsbeentje. Bij een afwijkende stand van de voeten of tenen, kan men denken aan hamertenen, scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus), een platvoet of een holvoet.

Waar zit de pijn aan de voet? Zoek nog specifieker op het gebied waar de pijn zich bevindt:

Achterkant van de voet

Binnenkant van de voet

Buitenkant van de voet

Bovenkant van de voet

Onderkant van de voet

Behandeling van voetklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw voetklachten. Op deze manier kunnen de voetklachten direct worden aangepakt met bijvoorbeeld steunzolen om uw lichaam in balans te brengen, of door het geven van een goed schoenadvies. Ook werken we nauw samen met andere zorgverleners. Zij kunnen de therapie aanvullen om zodoende een zo goed mogelijk resultaat te bereiken in het verminderen van uw klachten.

Wilt u graag advies? Neem dan contact op:

Neem contact op