Pijn aan de binnenkant van de voet

Pijn aan de binnenkant van de voet kan verschillende oorzaken hebben. De voet bestaat namelijk uit botten, pezen, spieren, gewrichten en zenuwen. Zo kan een doorgezakte voorvoet leiden tot pijnklachten aan de binnenkant van de voet. Een scheefstand van de kleine teen kan ervoor zorgen dat u hogerop in het lichaam (onbewust) gaat compenseren met uw houding, waardoor bijvoorbeeld lage rugpijn kan ontstaan. Het is daarom van groot belang om de oorzaak van een pijnklacht te achterhalen, zodat een passende behandeling gestart kan worden. Met behulp van de modernste onderzoekstechnieken verhelpen wij uw klacht en zorgen wij ervoor dat u weer zorgeloos kunt bewegen. Veelvoorkomende klachten aan de binnenkant van de voet zijn:

Morbus Köhler 2

Wat is Morbus Köhler 2? Morbus Köhler 2 wordt ook wel de ziekte van Freiberg of de ziekte van Köhler…

Sesamoiditis

Sesamoiditis is de medische naam voor irritatie of ontsteking van de sesambotjes van de voet. De sesambotjes (sesamoiden) zijn twee…

Een pijnlijke voetrand kan erg vervelend zijn. Wanneer er problemen ontstaan aan de voeten gaat het lichaam automatisch compenseren, waardoor de druk van het lichaamsgewicht of de spanning op de spieren dermate kan toenemen dat elders in het lichaam ook pijnklachten ontstaan. Bij een ontsteking aan een van de sesambotten kan dit leiden tot een verhoogde spanning op de voorvoet voetgewelf, waardoor de peesplaat overbelast raakt. Dit zorgt weer voor nieuwe problemen.

Door tijdig een afspraak te maken bij de podotherapeut voor controle kunnen dit soort problemen voorkomen worden. De podotherapeut onderzoekt namelijk de oorzaak van de klacht en zal een passende behandeling aanbevelen in de vorm van therapie, oefeningen of podotherapeutische hulpmiddelen als bijvoorbeeld steunzolen.

Wanneer u pijn heeft aan de binnenkant van de voet is het dus raadzaam om tijdig een afspraak voor controle in te plannen. Des te eerder een behandeling gestart kan worden, des te groter is de kans op volledige genezing.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: