Pijn aan de bovenkant van de voet

Pijn aan de bovenkant van de voet kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld door overbelasting op de voorvoet een breuk ontstaan aan de middenvoetsbeentjes, wat men een marsfractuur noemt. Ook kunnen de zenuwen in de voet pijn aangetast zijn door bijvoorbeeld diabetes, wat een doof gevoel of juist stekende of zeurende pijn kan opleveren. Met behulp van de modernste onderzoekstechnieken verhelpen wij uw klacht en zorgen wij ervoor dat u weer zorgeloos kunt bewegen. Veelvoorkomende klachten aan de bovenkant van de voet zijn:

Holvoet

Heeft u last van een onstabiel gevoel aan uw voet, zwikt u vaak door uw enkels en is er sprake…

Klompvoet

Een klompvoet is een aangeboren afwijking, waarbij de voeten bij de geboorte naar beneden wijzen in plaats van naar voren….

Marsfractuur

Een marsfractuur is een andere benaming voor een gebroken middenvoetsbeentje of een stressfractuur. Dit is een zeer vervelende blessure die…

Morbus Köhler 2

Wat is Morbus Köhler 2? Morbus Köhler 2 wordt ook wel de ziekte van Freiberg of de ziekte van Köhler…

Tarsal boss

Een tarsal boss is een knobbeltje bovenop de voet welke steeds rood wordt. Deze aandoening wordt ook wel een papegaaienbek…

De bovenkant van de voet, ook wel de wreef genoemd, bestaat uit botten, spieren, pezen en gewrichten. Pijnklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan, na het wandelen of hardlopen, of door aandoeningen als reuma of diabetes of door een acuut trauma. Een bult op de wreef kan een oorzaak zijn van artrose, maar ook door een val van een zwaar voorwerp op de voet. Elke aandoening heeft zijn eigen aanpak voor genezing. Wanneer u pijn heeft aan de bovenkant van de voet, dan kan de podotherapeut de oorzaak van de klacht onderzoeken. Voor podotherapie en podotherapeutische hulpmiddelen zoals steunzolen heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Heeft u een aanvullende zorgverzekering, dan worden de kosten voor het onderzoek en de hulpmiddelen vaak deels of volledig vergoedt.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: