Onderbeenklachten

Het onderbeen bestaat uit twee botten, het kuitbeen en het scheenbeen. Over het scheenbeen lopen een aantal grote spieren, over het kuitbeen loopt de grote kuitspier met aan de onderzijde de achillespees. Er zijn twee soorten onderbeenklachten, namelijk acute en progressieve klachten. Bij acute klachten moet men denken aan een spierscheuring of een botbreuk. Progressieve klachten kunnen ontstaan door overbelasting (bijv. door sporten). Ook kunnen deze klachten ontstaan door een beenlengteverschil, of een afwijkende voet- en/of beenstand waardoor spieren verkeerd op spanning komen te staan.

Behandeling van onderbeenklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten en kunnen met steunzolen uw voet-, knie-, bekken- en beenstand verbeteren. Hierdoor brengen wij het lichaam weer in balans en worden klachten aan het onderbeen verminderd of verholpen. Tevens wordt er nagevraagd naar de sportbelasting en wordt hier een passend advies op gegeven.

Veel voorkomende klachten aan het onderbeen

Onderbeenklachten

Onderbeenklachten

De meest voorkomende klacht aan het onderbeen zijn klachten aan de achillespees. Maar men ziet ook steeds vaker klachten aan de spieren op het scheenbeen (zogenaamde shin splints), mede door de steeds groeiende groep hardlopers. Onderstaand hebben we de meest voorkomende knieklachten voor u uitgeschreven.

Reactiemogelijkheid is gesloten