Voetklachten

10% van de Nederlanders loopt rond met voetklachten, een verzamelnaam voor alle mogelijke ongemakken aan de voet. Zo kunnen er klachten aan de tenen en nagels ontstaan, maar ook de middenvoet kan pijnlijk zijn. Voetklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Namelijk het dragen van verkeerde/slechte schoenen, een trauma, of door een afwijkende stand van de voeten en/of tenen.

Bij verkeerde schoenen kan men denken aan te kleine of krappe schoenen en aan naaldhakken. Door op naaldhakken te lopen, wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar de bal van de voet die daardoor overbelast raakt. Bij te krappe schoenen worden de voetstructuren op elkaar gedrukt waardoor er vervelende beknellingen kunnen ontstaan. Te kleine schoenen geven snel klachten aan de tenen zoals eelt en likdoorns.
Bij een trauma moet men bijv. denken aan een gebroken middenvoetsbeentje. Bij een afwijkende stand van de voeten of tenen, kan men denken aan hamertenen, scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus), een platvoet of een holvoet.

Behandeling van voetklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw voetklachten. Op deze manier kunnen de voetklachten direct worden aangepakt met bijvoorbeeld steunzolen om uw lichaam in balans te brengen, of door het geven van een goed schoenadvies. Ook werken we nauw samen met andere zorgverleners. Zij kunnen de therapie aanvullen om zodoende een zo goed mogelijk resultaat te bereiken in het verminderen van uw klachten.

Veel voorkomende klachten

Voetklachten

Voetklachten

Onderstaand hebben we de meest voorkomende klachten voor u uitgeschreven.

Reactiemogelijkheid is gesloten