Teenklachten

Aan de tenen kunnen verschillende klachten ontstaan. Namelijk aan het bot, spieren en pezen, de huid en de nagels. Het zijn veelvoorkomende klachten die op verschillende manieren veroorzaakt kunnen worden. Een podotherapeut is dé specialist op het gebied van teenklachten en kan u van advies voorzien.

Behandeling van teenklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Afhankelijk van de aard van de klacht wordt er een therapie op maat toegepast. Dat kan bijvoorbeeld een podotherapeutische behandeling zijn (aan bijv. eelt of likdoorns), het toepassen van een teenstukje of het behandelen van kalknagels.

Veelvoorkomende teenklachten

Een veelvoorkomende oorzaak is een verkeerde voetstand of het verkeerd afwikkelen van de voet waardoor er een toename van druk is op de tenen. Ook het dragen van slechte/slappe schoenen kunnen er klachten aan de tenen ontstaan. Maar ook het verkeerd knippen van de nagels kunnen klachten veroorzaken. Onderstaand hebben we de meest voorkomende teenklachten voor u uitgeschreven.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten