Steunzolen bij platvoeten

Op de wereld zijn ontzettend veel mensen met platvoeten. Niet iedereen met deze afwijkende voetstand ervaart  hier problemen mee. Mochten platvoeten pijnklachten geven dan kunnen hiervoor op maat gemaakte steunzolen worden aangemeten.

Waarom steunzolen bij platvoeten?

steunzolen bij platvoeten
Een platvoet of doorgezakte voet

Het is van belang om de doorgezakte voetboog in het midden aan de binnenzijde van de voet te ondersteunen. Door op deze plek de voet te ondersteunen met een specifiek podotherapeutisch element (bepaalde vorm in de steunzool) wordt de platvoet in een neutralere voetstand gedwongen en komt de voet rechter te staan. Hierdoor worden de structuren aan de binnenzijde van de voet (spieren, pezen en andere weke delen) minder belast en komen tot rust. De voet komt als het ware rechter te staan en valt tijdens het lopen minder ver naar binnen. Dit geeft indirect meer steun aan de enkels en u komt stabieler te staan. Bovendien zorgen de steunzolen voor een betere drukverdeling onder de voet.

Doorgezakte voet behandelen met steunzolen

Let wel, met podotherapeutisch steunzolen kunnen we uw platvoeten niet blijvend corrigeren. Dit houdt in dat als u van de steunzolen stapt uw oude voetstand weer terug komt. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen met platvoeten niet meer zonder steunzolen willen lopen.

Steunzolen online bestellen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: