Steunzolen voor hardlopen

Hardlopen is een veel uitgevoerde sport binnen Nederland en biedt vele gezondheidseffecten. Zo bouw je er onder andere een goede conditie mee op, worden spieren sterker en maak je stofjes in de hersenen aan die een positief effect hebben op de mentale gesteldheid.

Waarom steunzolen voor hardlopen?

steunzolen voor hardlopen
Steunzolen voor hardlopen ondervangen de verhoogde belasting die de sporter ervaart.

Helaas kan hardlopen ook zorgen voor overbelastingblessures. Om dit te behandelen en/of te voorkomen kunnen podotherapeutische steunzolen een goede uitkomst bieden. Er kunnen speciale sportzolen worden vervaardigd. Deze zolen zijn van zacht materiaal en bieden veel demping. Dat is enorm belangrijk, omdat er tijdens het hardlopen veel krachten op het lichaam werken. Je gewrichten moeten maar liefst zeven keer je lichaamsgewicht kunnen opvangen tijdens het hardlopen in vergelijking met normaal wandelen. De belasting is dus vele malen hoger. Het doel van een sportzool is om een betere stabiliteit te creëren en een optimale schokdemping te bieden. Tijdens het (sport)podotherapeutisch onderzoek wordt er goed gekeken naar hoe iemand staat, loopt en de belasting op de gewrichten (biomechanica). Op basis hiervan kiest de podotherapeut verschillende elementen voor in de zool. Dit zijn bepaalde vormen om uw voetstand te corrigeren. Door middel van deze zool kan de belasting op bepaalde structuren van de voet en/of de benen worden verminderd.

Verder is het belangrijk dat er goed sportschoeisel moet worden aangeschaft. Een podotherapeutische steunzool werkt loodrecht. Een goede sportschoen werkt juist vanaf de zijkanten. Optimale samenwerking van deze hulpmiddelen is dus enorm belangrijk. Ze versterken elkaar immers.

Steunzolen online bestellen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: