Steunzolen voor sportschoenen

Steunzolen kunnen niet alleen gemaakt worden voor alledaagse schoenen, maar kunnen ook ontworpen worden voor sportschoenen. We noemen dit een sportzool. Hierin zit een groot verschil wat betreft het materiaal in vergelijking met een normale zool.

Waarom steunzolen voor sportschoenen?

steunzolen voor sportschoenen
Steunzolen voor sportschoenen zijn van zachter materiaal waardoor er meer schokdemping kan plaatsvinden.

Sportzolen zijn zachter van materiaal en hebben als voordeel dat er meer schokdemping kan plaatsvinden. Tijdens het sporten werken er veel krachten op het menselijk lichaam en is de belasting op de anatomische structuren zoals spieren en pezen veel groter. Hierdoor is het van belang om deze krachten op te vangen met onder andere een stukje schokdemping wat de belasting verlaagt. Verder biedt een sportzool meer stabiliteit.

Inlegzolen en sportschoenen – waar op te letten?

Ongeacht de voordelen van een sportzool kan deze niet zonder de werking van een goede sportschoen. Een optimale samenwerking tussen deze twee hulpmiddelen is belangrijk om blessures te verminderen en/of te voorkomen. Een zool werkt immers loodrecht en een schoen vanuit de zijkanten. Aan de hand van de klacht en de uitkomsten uit het (sport)podotherapeutisch onderzoek wordt de unieke op maat gemaakte sportzool gemaakt met de desbetreffende zoolelementen (bepaalde vormen in de steunzool).

Steunzolen online bestellen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: