Steunzolen bij hamertenen of klauwtenen

Hamertenen of klauwtenen komen met regelmaat voor in de podotherapeutische praktijk. Echter hoeft deze afwijkende teenstand niet per se voor klachten te zorgen. Mensen die hier wel klachten aan ondervinden hebben vaak te maken met eeltvorming of likdoorns op bepaalde plekken op de teen. Denk hierbij aan het kopje van de teen, tussen de tenen en natuurlijk op de bovenkant van de teen. Dit zijn allemaal tekenen van verhoogde druk. De tenen duwen te veel tegen elkaar of juist tegen de schoen. Het lichaam reageert op deze overdruk door eelt te vormen om de huid daar te beschermen. Hier kunnen mensen flink last van hebben. Met een podotherapeutische steunzool kan de afwijkende teenstand eventueel worden gecorrigeerd.

Waarom steunzolen bij hamertenen en klauwtenen?

Steunzolen bij Hamertenen en klauwtenen
steunzolen bij hamertenen en klauwtenen zorgen ervoor dat pijnklachten verholpen kunnen worden.

Het is van belang om de afwijkende teenstand te corrigeren met een specifiek podotherapeutisch element (bepaalde vorm in de steunzool). De tenen worden dan in een neutralere stand gedwongen en komen rechter te staan. Hierdoor neemt de druk op bepaalde plaatsen af wat zorgt voor minder eeltvorming en likdoorns. Er komt dus een betere drukverdeling voor de tenen.

Hamer- of klauwtenen behandelen met inlegzolen

Let wel, met podotherapeutisch steunzolen kunnen we uw hamer- of klauwtenen niet blijvend corrigeren. Dit houdt in dat als u van de steunzolen stapt uw oude teenstand weer terug komt. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen met hamer- of klauwtenen niet meer zonder steunzolen wilt lopen.

Steunzolen online bestellen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: