Voetbal en blessures
Voetbal is een van de populairste sporten in Nederland. Met 1.2 miljoen leden is de KNVB veruit de grootste sportbond van het land. Na hardlopen, ontstaan de meeste blessures door voetbal. Jaarlijks zijn er ongeveer 600.000 voetbalblessures, waarvan 30% enkelklachten, 22% knieklachten, 10% bovenbeenklachten en 9% onderbeenklachten. Dit zijn bij uitstek de klachten die onze specialisten kunnen behandelen.
Waardoor ontstaan voetbalblessures?
Voetbal is een contactsport waarbij veel blessures ontstaan. De meeste voetbalblessures ontstaan aan de enkel, knie, lies en achillespees. De oorzaak van voetbalblessures is erg divers. De blessures kunnen acuut zijn, door bijvoorbeeld een misstap of een harde tackle. Ook kunnen deze progressief zijn, wat wil zeggen dat de klachten na verloop van tijd kunnen verergeren.
- Afwijkend looppatroon (progressief)
- Ondergrond waarop gevoetbald wordt (acuut/progressief)
- Techniek is van groot belang (progressief)
- Verkeerde voetstand (progressief)
- Verkeerde schoenen (progressief)
- Voetbal is een contactsport (acuut)
Voetbalblessures genezen
Afhankelijk van de blessures, kunnen er verschillende therapiemogelijkheden worden toegepast. Welke therapie het beste is, zal blijken uit een uitgebreid podotherapeutisch sportonderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar je trainingsintensiteit, spelpositie, voetbalschoenen (maar óók je normale schoenen) en er zal een lichamelijk onderzoek worden gedaan naar je houding en bewegingen.
Plan direct een afspraak zodat we u kunnen helpen
Afspraak maken
Binnen twee werkdagen nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Uiteraard proberen wij rekening te houden met het door u opgegeven voorkeursdagdeel.
Binnen twee werkdagen nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Uiteraard proberen wij rekening te houden met het door u opgegeven voorkeursdagdeel.
|
|