Hockey en blessures
Hockey wordt in Nederland door 255.000 mensen beoefenend, verdeeld over 319 hockeyclubs. Hockey vergt veel van het menselijk lichaam, aangezien het een sport is met veel explosiviteit, wenden en keren. Per jaar ontstaan ongeveer 120.000 blessures tijdens het hockeyen. Hiervan zijn ongeveer 20% van de klachten aan de voet, enkel of het been. Klachten die vaak voorkomen bij hockey zijn achillespeesblessures, scheenbeenirritaties, verstuiking van de enkel en vermoeidheidsklachten. Deze kunnen wij goed behandelen door het aanpassen van de juiste therapie.
Hoe ontstaan hockeyblessures?
Blessures zijn in te delen zijn in twee categorieën, acuut letsel en progressief toenemende klachten. Bij acuut letsel moet je denken aan het omzwikken van je enkel, een verrekte spier of verwondingen door een harde impact (hockeystick/bal). Progressief toenemende klachten zijn bijvoorbeeld overbelasting van spieren of een peesontsteking. Blessures aan de rug, voeten, enkels en benen ontstaan meestal door;
- een te snelle trainingsopbouw
- verkeerde voetstand
- afwijkend looppatroon
- verkeerde hockeyschoenen
- harde impact (hockeystick of bal)
- verkeerde aangeleerde techniek
Hockeyblessures genezen
Bij acute gevallen, zoals een verstuikte enkel, wordt vaak een taping aangelegd om klachten direct te verminderen. Om progressieve klachten te behandelen, wordt eerst een sporttherapeutisch onderzoek verricht om te achterhalen wat de oorzaak is van deze klachten. Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de trainingsintensiteit, spelpositie, hockeyschoenen en er zal een lichamelijk onderzoek worden gedaan naar houding en beweging.
Plan direct een afspraak zodat we u kunnen helpen
U kunt via onze website een afspraak inplannen of bel naar 085 053 00 33.
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur.
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur.
|