Update 20 december: Met ingang van 19 december 2021 mogen alleen paramedische en medische contactberoepen hun werk voortzetten. Dat betekent dat podotherapie gewoon opengesteld blijft. Er geldt een mondkapjesplicht voor zowel u als cliënt als voor de podotherapeut. Excuus voor eventueel ongemak. Update 6 november: Vanaf zaterdag 6 november 2021 zal er weer een mondkapjesplicht gelden voor contactberoepen, waaronder ook de podotherapeut valt. Dit geldt zowel voor zorgverlener als voor cliënt. Excuus voor eventueel ongemak. Update 26 juni: Vanaf zaterdag 26 juni is de mondkapjesplicht grotendeels vervallen. Alleen op plaatsen waar de anderhalve meter niet kan worden gehandhaafd blijft een mondkapje verplicht, zoals in het personenvervoer en openbaar vervoer. Ook op stations, luchthavens en in vliegtuigen blijft de mondkapjesplicht gelden, net als in het voortgezet onderwijs. De basisregels blijven wel gelden, ook voor iedereen die al gevaccineerd is: handen wassen, nies en hoesten in de elleboog, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Als in de podotherapiepraktijk anderhalve meter afstand kan worden gehouden dan is een mondkapje dus niet meer verplicht na deze week. De versoepelingen van de coronamaatregelen worden zo snel mogelijk verwerkt in de leidraad zorg in coronatijd. Update 15 februari: Zojuist maakte minister president Rutte tijdens zijn toespraak over de lockdown-maatregelen bekend dat medische beroepen zoals podotherapiepraktijken open kunnen blijven en kunnen doorgaan met het behandelen van patiënten tijdens de afgekondigde lockdown-periode. Podotherapie is een medisch beroep en valt dus niet onder de contactberoepen, die als gevolg van de lockdown nu hun deuren moeten sluiten. Heeft u een afspraak gemaakt op een praktijklocatie? Lees dit goed door: Een bezoek aan onze praktijk kan alleen wanneer u een mondkapje draagt. Ook wanneer u onder begeleiding komt, dient deze persoon een mondkapje te dragen. Kunt u één van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen over uw afspraak:
Diabeten of mensen van 70 jaar of ouder (de risicogroep) kunnen ook terecht voor een afspraak. De podotherapeut zal voor deze groep zelf een afweging maken of de klachten opwegen tegen het risico op besmetting van COVID-19 en een eventueel ernstig beloop hiervan. Welke maatregelen dient u te nemen? Afhankelijk van de praktijklocatie waar u komt, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen minimaal 20 seconden te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol of we bieden u wegwerphandschoenen aan. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd. Nog wat extra aanwijzingen:
Podotherapie Hermanns voldoet aan richtlijnen RIVM Er is op 1 mei groen licht gekomen van het RIVM en VWS om podotherapeutische zorg weer behoedzaam en veilig op te gaan schalen. Het langer uitstellen van (voet)zorg kan namelijk leiden tot complicaties en ernstigere klachten of aandoeningen. Samen met onze branche-organisatie NvvP is er nu een handleiding in het leven geroepen waardoor een veilig en verantwoord bezoek bij de podotherapeut weer mogelijk is! De afgelopen dagen hebben wij van Podotherapie Hermanns hard gewerkt aan deze veranderingen, waardoor u als cliënt weer met een veilig gevoel naar úw bekende podotherapeut kunt gaan. De huidige regels gelden op dit moment tot 19 mei, daarna volgen wellicht nog andere maatregelen. Update 23 juni: Ook cliënten die binnen de risicogroep vallen (diabetici en mensen met een 70-plus leeftijd) kunnen een afspraak bij de praktijk inplannen. De podotherapeut zal voor deze groep zelf een afweging maken of de klachten opwegen tegen het risico op besmetting van COVID-19 en een eventueel ernstig beloop hiervan. Op welke manieren voorkomt uw podotherapeut het risico op besmetting? Om ervoor te zorgen dat het risico op besmetting van het Covid-19 virus zoveel mogelijk wordt verminderd, zijn er een aantal hygiëne-richtlijnen opgesteld die de podotherapeut helpen om op een veilige manier zorgverlening te bieden. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging en persoonlijke bescherming in de vorm van mondkapjes en het dragen van handschoenen. Hierdoor loopt de podotherapeut veel minder kans op besmetting, waardoor u zelf ook gerust kunt zijn dat u geen besmetting oploopt. Door deze strikte hygiëne-richtlijnen wordt het risico op verspreiding van het virus tot een minimum beperktbewerken. Het is dus niet langer nodig om thuis te blijven wanneer u last heeft van pijnklachten, maak bij twijfel een afspraak voor controle. Laat voetklachten niet langdurig onbehandeld, hierdoor kunnen complicaties ontstaan.
Opmerkingen zijn gesloten.
|
Archieven
November 2024
|