Orthopedische schoenen

Door de samenwerking met Livit Orthopedie kunt u ook bij Podotherapie Hermanns terecht voor orthopedische schoenen. We hebben modellen voor zowel dames als heren. In de samenwerking meten de podotherapeuten van Hermanns uw schoenen aan. Hierbij begrijpen we dat u modieus wilt blijven, ook wanneer u een voet- of schoenprobleem heeft. Het assortiment bevat verschillende modellen en kleuren die naadloos aansluiten op de moderne confectieschoen.  Hiermee heeft u de keuze uit verschillende  modieuze schoenen, waarbij uw voet- en schoenproblemen tot het verleden horen. Bekijk onderstaande modellenboeken door op de afbeelding te klikken;

orthopedische schoenen
Orthopedische schoenen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Soorten orthopedische schoenen

Er zijn verschillende soorten orthopedische schoenen. Dit zijn de volledig op maat gemaakte orthopedische schoen (OSA), semi-orthopedische schoen (OSB) en schoenen met Orthopedische Verandering Aan Confectie (OVAC). In de samenwerking met Livit kunnen de podotherapeuten van Hermanns u voorzien van een OVAC en van OSB schoenen, hierbij meet de podotherapeut uw schoenen aan en levert Livit de schoenen. Wanneer blijkt dat u toch volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen (OSA) nodig heeft, dan verwijzen onze podotherapeuten u door naar een orthopedisch schoenmaker. In de meeste gevallen is dit gewoon op een van onze locaties.

Orthopedische voorziening aan confectieschoen (OVAC)

Bij veel voetklachten is een aanpassing aan een  confectieschoen (de gewone schoen uit de schoenenwinkel) voldoende. We kijken eerst of de confectieschoen van een goede kwaliteit is. Naar inzicht van uw podotherapeut, maakt Livit een kleine aanpassing aan uw schoen. Hierdoor wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een hakverhoging of het plaatsen van een afwikkelbalk om uw voet beter te laten afwikkelen.

Semi-orthopedische Schoenen (OSB)

Wanneer een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende zijn om uw klachten te verminderen, dan kunnen semi-orthopedische schoenen uitkomst bieden. Semi-orthopedische schoeisel, ook wel B-schoenen, zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt. De podotherapeut adviseert aanpassingen aan deze schoenen aan de hand van het biomechanische onderzoek. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan voetbedden, steunzolen, hakverhogingen, zoolverstijvingen en afwikkelbalken.

Orthopedische Schoenen (OSA)

Orthopedische schoenen, ook wel A-schoenen, zijn volledig op maat gemaakte schoenen. Deze schoenen worden met de hand gemaakt om voetproblemen te verhelpen of verminderen. Deze schoen komt pas aan bod wanneer uw klachten niet verholpen kunnen worden met een kleine aanpassing aan confectieschoenen. Aandoeningen zoals reuma en diabetes, ongeval of aangeboren afwijkingen kunnen deze voetproblemen veroorzaken.

Hoe gaan we te werk?

Omdat we vrij toegankelijk zijn, heeft u geen verwijzing van uw arts of specialist nodig. Gedurende het onderzoek van ongeveer een uur, bepaalt de podotherapeut welk hulpmiddel het meest geschikt voor u is. Wanneer dit een OSB of OVAC is, bespreekt de podotherapeut welke schoenen en aanpassingen het meest geschikt zijn voor uw klachten. Hierna kiest u aan de hand van een modellenboek uw schoenen uit. Indien u in aanmerking komt voor een OSA zal onze podotherapeut een biomechanisch onderzoek verrichten. Dit onderzoek neemt ongeveer een uur in beslag, waarna wij u graag doorverwijzen naar onze aanbevolen partner op het gebied van orthopedische schoenen, Livit. Deze samenwerking is uniek in de podotherapeutische wereld, en zorgt ervoor dat u als cliënt zo snel en voordelig mogelijk een oplossing aangeboden krijgt. De samenwerking tussen Livit en Hermanns heeft de naam VoetExpert. Klik op de link voor meer informatie.

VoetExpert

Wat kosten orthopedische schoenen?

De podotherapeut bespreekt tijdens het onderzoek uiteraard de kosten met u. Voor semi-orthopedische schoenen geldt het eigen risico en een eigen bijdrage.

Eigen risico

Voor orthopedische schoenen geldt dat een eigen risico betaald dient te worden. Ook wanneer de zorgverzekeraar dit hulpmiddel vergoedt. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2019 bedraagt het verplichte eigen risico €385. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Mogelijk heeft u gebruik gemaakt van het vrijwillig eigen risico en kan uw eigen risico maximaal €885 bedragen. Bij sommige verzekeraars mag u uw eigen risico in termijnen betalen. Of u uw eigen risico ook in termijnen mag betalen, kunt u het beste navragen bij uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage

Voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen geldt, naast het eigen risico, ook een eigen bijdrage die u zelf dient te betalen. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt en hoe hoog de bijdrage is. In 2019 is de wettelijke eigen bijdrage voor verzekerden van 16 jaar en ouder €127. Voor kinderen tot 16 jaar geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 63,50.  Sommige aanvullende verzekeringspakketten vergoeden de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk. Bekijk ons overzicht vergoedingen podotherapie om te zien hoeveel uw zorgverzekering vergoedt.

Algemene voorwaarden

Voor de algemene voorwaarden van de orthopedische schoenen, geleverd door Livit Orthopedie, klik op de volgende button: Algemene voorwaarden

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: