Sportpodotherapie

sportpodotherapie

Sportpodotherapie Hermanns behoort bij de eerste bedrijven met sportpodotherapeuten in dienst. De sportpodotherapeuten behandelen atleten van elk niveau. Podotherapie Hermanns maakt sportzolen passend bij uw sportschoeisel. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en er wordt rekening gehouden met de eventuele correctie die de schoen al biedt.

Wat doet een sportpodotherapeut?

Een sportpodotherapeut behandelt atleten van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit van het bewegingsapparaat (van tenen tot onderrug) of klachten hebben die een relatie hebben met de onderste extremiteit. Ook geeft een sportpodotherapeut preventief advies aan sporters bij het uitoefenen van hun sport. De sportpodotherapeut richt zich op de sporter en de omstandigheden waaronder gesport wordt. De primaire doelstelling van sportpodotherapie bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet. De sportpodotherapeut richt zich daarbinnen specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid voor zover deze van invloed kunnen zijn op het ontstaan van sportblessures. Dit door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen aan het bewegingsapparaat. Een sportpodotherapeut is inhoudelijk vooral gericht op het functioneel toepassen van (sport)podotherapeutische methoden en technieken bij sportgerelateerde problematiek. Daarnaast wordt er een doeltreffende analyse gemaakt van de sporter en wordt de juiste therapie aan de conclusies van het sportmedisch onderzoek gekoppeld. Dit alles zorgt voor een doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling, training of begeleiding.

Wat is het verschil tussen een sportpodotherapeut en sportpodoloog?

Een sportpodotherapeut en een sportpodoloog behandelen beide mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten. Een sportpodotherapeut en sportpodoloog behandelen veel verschillende klachten met als doel: het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat, voortkomend uit afwijkingen in de voet(stand).

Opleidingsdifferentiatie sportpodoloog en sportpodotherapeut

PodoloogPodotherapeut
VooropleidinggeenVWO / HAVO / MBO-4
Basisopleiding389 uur6720 uur
DiplomaCertificaatHBO Bachelor degree
Diabetes specialisatie9 uur1040 uur
Opleiding voor sport-specialisatie50 uur880 uur

Voorkom blessures

Hoewel sporten goed is, kan het ook hoge belastingen hebben op het lichaam waardoor blessures kunnen ontstaan. De krachten die op uw voeten ontstaan kunnen tot drie keer groter zijn dan uw lichaamsgewicht, afhankelijk van de sport die u beoefent. Veel sporters hebben te maken met met (terugkerende) blessures, meestal te wijten aan een verkeerde voetstand of een verkeerd functioneren van de voeten. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures aan o.a. enkels, knieën, heupen en rug. Door middel van podotherapeutische sport-steunzolen kunnen deze blessures voorkomen of verholpen worden. Tijdens het sporten zijn de krachten en drukverdelingen op uw voeten anders dan tijdens normaal lopen en staan. Bovendien wordt een heel ander type schoeisel gedragen. Om deze redenen moeten tijdens het sporten andere zolen worden gedragen dan in uw normale schoenen.

Sportpodotherapie website

Wij hebben een aparte website ingericht om de sporters nog beter van dienst te kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op www.sporttherapeuten.nl.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: