Kniepijn na het sporten

De knie is van groot belang tijdens het lopen en sporten. Kniepijn na het sporten komt regelmatig voor;  er komen immers hogere krachten op het kniegewricht. Het kniegewricht wordtpijn aan de knie gevormd door de bovenkant van het kuit- en scheenbeen, de onderkant van het bovenbeen en de knieschijf. Hiertussen bevindt zich een kraakbeenrand en de menisci (meervoud voor meniscus). De meniscus is een dikkere kraakbeenschijf die de meeste schokdemping in de knie opvangt.

Klachten in de knie tijdens het sporten kunnen ontstaan wanneer er plotseling een verkeerde beweging gemaakt wordt. Maar er kunnen ook langdurige knieklachten ontstaan. Dit komt dan vaak doordat er teveel kracht op het kniegewricht ontstaat. Het kniegewricht en/of de omliggende banden en spieren raken dan overbelast. Dit kan ontstaan doordat de sportbelasting niet goed wordt opgebouwd of door de ondergrond waarop er gesport wordt. Hoe harder de ondergrond, hoe meer schokken op de knie en dus op de menisci komen. Vaak zie je ook dat er een afwijkende stand van de knie aanwezig is. Wanneer de knie meer naar binnen gaat (X-benen) of naar buiten (O-benen) staat het gewricht niet meer volledig loodrecht op elkaar. Hierdoor komt er verkeerde druk op de menisci en verkeerde kracht op de banden en spieren. Een verkeerde voetstand kan hier ook van invloed op zijn.

Heeft u last van de knie tijdens of na de sportbelasting dan is het belangrijk om eerst de sportbelasting al iets te minderen. Aangeraden wordt om ook een afspraak te maken met onze sportpodotherapeut om te bekijken waar de knieklachten vandaan komen.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u last van kniepijn tijdens of na het sporten? Vul het contactformulier in of bel 085 053 00 33.

Neem contact op