Liesblessure bij het voetballen

Een liesblessure wordt veelal gezien bij mannen en komt met name voor bij voetbal. De oorzaak van een liesblessure ligt dikwijls bij een verrekking of spierscheuring van de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen. Het schieten tegen de bal zorgt ervoor dat er veel krachten op de liesregio staan. De structuren in deze regio worden enorm opgerekt om daarna met veel kracht en snelheid te verkorten. De spieren in de lies worden dan erg belast. Ook kunnen een ontsteking van het schaambeen en een sportershernia bijdragen aan een liesblessure. Meestal ontstaat een liesblessure geleidelijk. Het herstel van een liesblessure duurt over het algemeen lang. Een sportfysiotherapeut gaat samen met u kijken naar de onderliggende oorzaak van de blessure en maakt stelt daarna een behandelplan op. Die bestaat vaak uit rekoefeningen, stabiliteitsoefeningen en worden langzaam verzwaard. Om liesblessures te voorkomen is het belangrijk om een goede warming-up te doen, het opbouwen van de trainingsschema en krachtoefeningen voor de spieren in de liesregio.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: