//Kniepijn
Kniepijn2019-03-07T21:54:34+01:00

Kniepijn

Kniepijn wordt door ongeveer 22% van de Nederlanders ervaren. Doordat de knie tijdens het bewegen als schokdemper werkt, zijn klachten aan de knie dan ook erg vervelend. Klachten kunnen zich voordoen aan het bot, kraakbeen, kniebanden en de spieren rondom de knie. Wanneer iemand deze klachten ervaart, gaat men vaak de knie ontlasten. Hierdoor zie je dat andere gewrichten zoals de heup extra worden belast waarna ook daar klachten kunnen ontstaan.

Chronische en traumatische klachten

Knieklachten worden verdeeld in chronische en traumatische klachten. Chronische klachten ontstaan door ouderdom, of worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand of een beenlengteverschil. Dit zorgt ervoor dat de beweging en de stand van de knie negatief beïnvloed wordt. Traumatische klachten ontstaan voornamelijk door overbelasting of een trauma zoals een val of door (overmatig) sporten.

pijn aan de knie

Behandeling van knieklachten

Onze podotherapeuten verrichten zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten en kunnen met podotherapeutische steunzolen uw voet-, knie- en beenstand verbeteren. Hierdoor brengen wij het lichaam weer in balans en worden klachten aan de knie verminderd of verholpen. Ook werken we nauw samen met andere zorgverleners. Zij kunnen de therapie aanvullen om zodoende een zo goed mogelijk resultaat te bereiken in het verminderen van uw klachten.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust:

Neem contact op