///Ingegroeide teennagel
Ingegroeide teennagel2019-05-24T10:00:58+01:00

Ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel is zeer pijnlijk en ontstaat meestal aan de nagel van de grote teen. De teen is rood (ontstekingsverschijnsel), gezwollen, pussig, mogelijk met wild vlees (granulatieweefsel). De nagelwal is uiterst gevoelig/pijnlijk doordat een deel van de nagel in de huid prikt. Men hoort vaak dat het laken van het bed al te veel druk geeft.

ingegroeide teennagel

Oorzaken

Vaak wordt dit veroorzaakt door een hyperconvex (kromme nagelvorm), te kleine schoenen, de nagels verkeerd knippen of door een schimmel op de nagel.

Ingegroeide teennagel behandelen

Podotherapie Hermanns helpt u graag bij het behandelen en voorkomen van een ingegroeide nagel. Ten eerste doen wij dit door u te adviseren. Wij voorzien u van advies voor het knippen van uw nagels en geven u schoenadvies. Dit zijn beide zeer belangrijke aspecten om een ingegroeide teennagel te voorkomen. Tijdens de behandeling zullen wij een deel van uw nagel wegknippen of zelfs wegsnijden. Op deze manier wordt het stuk nagel dat in uw huid prikt verwijderd zodat de eerste pijnklachten zullen verminderen. Dit betekent niet dat de pijn automatisch weg is, een zeurende pijn blijft nog aanwezig. Wij zullen uw pijnlijke teennagel tamponneren en verwachten u na een week terug voor een controle. Tijdens de controle zal de specialist controleren of de ontsteking weg is. Daarnaast wordt u nagel aangebouwd, dit betekent dat uw teennagel weer goed kan gaan groeien. Soms passen we een nagelbeugel toe, dit kan alleen als de nagel al lang en breed genoeg is. Een laatste advies is om na een ingegroeide teennagel een pedicure te bezoeken. Door deze behandeling kunt u een pijnlijke teen in de toekomst voorkomen.

Wat kunt u zelf doen ingegroeide teennagels te voorkomen?

Ingegroeide teennagels kunt u zelf voorkomen door goed passend schoeisel te dragen en uw nagels op de juiste manier te knippen. Ook kunt u uw pedicure bezoeken om uw nagels op de correcte manier te laten knippen. Wanneer u bij de podotherapeut bent geweest om uw ingegroeide teennagels te laten verhelpen, is het raadzaam om in de periode daarna regelmatig bij de pedicure langs te gaan om verdere ingroei te voorkomen.

Is de nagel reeds ingegroeid? Maak dan snel een afspraak voor controle:

Maak een afspraak