Shin Splints bij voetbal

Voetbal shin splints

Voetbal is een zeer populaire sport in Nederland en jaarlijks komen er steeds meer mensen bij die deze sport uitoefenen. Helaas betekent deze toename van sporters ook een toename in blessures. Een van deze blessures heet MTSS (mediaal tibiaal stress syndroom), in het verleden ook wel “Shin Splints” genoemd. Shin Splints bij voetbal komt minder vaak voor dan bij sporten waarbij veel gesprongen wordt. Toch kan het explosieve karakter van voetbal ervoor zorgen dat deze blessure ook bij voetballers voorkomt. De klacht bevindt zich aan de voorzijde van het scheenbeen ongeveer 8 cm boven de enkel. Mensen met MTTS ervaren een stekende en zeurende pijn op deze plek. Het is een typische overbelastingsblessure die ontstaat bij het veel lopen en springen. Er wordt dan teveel getrokken aan de scheenbeenspier die vasthecht op het beenvlies. In het ergste geval kan dit zelfs gaan ontsteken. Andere belangrijke factoren die deze klacht kunnen prikkelen zijn: een hard kunstgrasveld met slecht schokabsorberend en/of ondersteunend schoeisel, beenlengteverschil, afwijkende stand van de voeten en disbalans van de spieren in het onderbeen.

Shin Splints bij voetbal voorkomen en behandelen

Voor voetballers is het belangrijk om na te gaan hoe gevoelig ze zijn voor het oplopen van deze klacht. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zorg voor goede trainingen en warming-up, geschikt schoeisel en mocht je bepaalde standsafwijkingen hebben van de voeten, knieën, heupen of onderrug, raadpleeg dan een podotherapeut. Vind uw dichtstbijzijnde podotherapie-praktijk en maak een afspraak.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: