Schimmelnagels laseren

Schimmelnagels laseren is de nieuwste oplossing tegen schimmelnagels. Een schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, komt bij ongeveer 25% van de bevolking voor. Schimmelnagels ontstaan doordat schimmels de nagelplaat binnendringen en een infectie veroorzaken. Eenmaal opgelopen, zal een kalknagel niet vanzelf weggaan. In de meeste gevallen zijn kalknagels onschuldig. Wanneer de nagel echter dik en brokkelig wordt of als de nagelriem geïnfecteerd wordt, dan kunnen er ook pijnklachten ontstaan.
Schimmelnagels kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Antischimmelpillen zijn verkrijgbaar op recept van een huisarts, maar helpen helaas niet altijd. Daarnaast kunnen ze veel bijwerkingen hebben. Ook zijn er zalven en smeersels op de markt die kunnen helpen. Echter dringen deze vaak niet ver genoeg door de nagel, waardoor de schimmel niet effectief wordt bestreden.

Hoe herkent u een kalknagel/schimmelnagel?

Een schimmelnagel is te herkennen aan de verkleuring van de nagel; variërend van wit, geel tot bruin. De nagel kan verdikt zijn en brokkelt makkelijker af. In sommige gevallen kan een nagel pijnklachten veroorzaken.

Schimmelnagels behandelen

Om te kijken of u in aanmerking komt voor behandeling met de laser, wordt eerst gekeken of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Afhankelijk van de dikte wordt de nagel voor de behandeling eerst dun gefreesd en daarna gereinigd en ontvet. De laser geeft pulserende warmte af door de nagel heen tot het aan het nagelbed, waardoor schimmels en eventuele bacteriën worden gedood. Na ongeveer 3 maanden zou er schone uitgroei zichtbaar moeten zijn. Tijdens de nacontrole wordt gekeken of er reductie is of een vervolgbehandeling nodig is. Doorgaans is er 1 behandeling nodig om tot goede resultaten te komen. Na 3 maanden zijn 95% van de mensen schimmelvrij.

Locaties

Op onze volgende locaties kunt u uw nagels laten behandelen:

Kijk hier beelden hoe een schimmelnagelbehandeling verloopt:

Wat moet u zelf doen?

  • Neem schone sokken mee naar de eerste behandeling
  • Houdt de nagels kort en dun.
  • Crème de nagel en de nagelomgeving in met een speciale crème.
  • Poeder uw schoenen in met een anti-schimmelpoeder.

Zoals hierboven beschreven is een schimmelnagel besmettelijk dus er is altijd kans op herbesmetting. Zorg er voor dat de kans op herbesmetting klein is. Herbesmetting ontstaat sneller bij diabeten en ouderen. De laserbehandeling wordt voor een prijs van €298,00 aangeboden. De behandeling bestaat uit een intake, de laserbehandeling en een nacontrole. Bovendien krijgt u een set verzorgingsproducten mee ter nazorg van uw nagels.

Schimmelnagel voor behandeling
Schimmelnagel vóór behandeling
Schimmelnagel na behandeling
Schimmelnagel na behandeling

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: