Vergoeding podotherapie

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende pakketten. Maakt u gebruik van online consulten? Hiervoor gelden dezelfde vergoedingen. Ook vallen de vergoedingen voor podotherapie niet onder het eigen risico. Waar u wel op dient te letten is dat sommige verzekeraars een totaalbedrag voor voetzorg hebben vastgesteld. Hierbij zijn dan ook andere voetzorgverleners ingedeeld zoals pedicures. Mocht u bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling staan, informeert u zich dan van tevoren goed, om verrassingen te voorkomen.

Podotherapie vergoedingen 2020

De meeste vergoedingen van 2020 zijn inmiddels bekend. Hier vind u gemakkelijk wat de vergoeding voor podotherapie is voor 2020.

In onderstaande tabel staan de meest gebruikte verzekeraars. Voor uw gemak hebben we de naast de zorgverzekeringen hekjes geplaatst indien zij aanvullende pakketten hebben die steunzolen volledig vergoeden.


In bovenstaand overzicht staat met hekjes (#) aangegeven hoeveel vergoeding u kunt verwachten in 2020:

# vergoedt 1 paar steunzolen (incl. podotherapeutische onderzoek, afleverconsult en nacontrole)
## vergoedt 2 paar steunzolen  (incl. podotherapeutische onderzoek, afleverconsult en nacontrole)
### vergoedt min. 3 paar steunzolen (incl. podotherapeutische onderzoek, afleverconsult en nacontrole)

Let op: aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor de hoogte van uw vergoeding altijd uw eigen zorgverzekeraar.

Wat kosten steunzolen?

Bij nieuwe cliënten wordt allereerst een podotherapeutisch onderzoek  ingepland (60 minuten). Mocht blijken dat u verder geen behandeling nodig heeft, of wanneer u wordt doorverwezen naar een andere specialist, dan worden alleen de kosten van het onderzoek gefactureerd (€ 79,95). In de Randstad geldt een kleine toeslag, hier kost een onderzoek zonder vervolg €86,35. Mocht blijken dat u steunzolen nodig heeft, dan worden deze ook in rekening gebracht. Aangezien steunzolen maatwerk zijn, wordt er normaal gesproken altijd een afleverconsult en een nacontrole ingepland om er zeker van te zijn dat we de beste zorg aan u leveren. Dit alles wordt bij ons als pakketprijs afgeleverd en kost € 282,40. Wanneer u binnen 2 maanden een extra paar aangeschaft, gebeurt dit tegen reductieprijs.

Bij bestaande cliënten wordt allereerst een jaarcontrole ingepland (30 minuten). Mocht blijken dat er geen verdere acties nodig zijn, dan worden alleen de kosten van het onderzoek gefactureerd (€ 44,99) (Randstad: €48,59).  Mocht blijken dat u steunzolen nodig heeft, dan worden deze ook in rekening gebracht, evenals de kosten van het aanmeten. Aangezien steunzolen maatwerk zijn, wordt er normaal gesproken altijd een afleverconsult en een nacontrole ingepland om er zeker van te zijn dat we de beste zorg aan u leveren. Dit alles wordt bij ons als pakketprijs afgeleverd en kost € 255,31. Wanneer u binnen 2 maanden een extra paar aanschaft, gebeurt dit tegen reductieprijs.

Wat kost een nagelbeugel?

Bij nieuwe cliënten wordt allereerst een podotherapeutisch onderzoek  ingepland (60 minuten). Mocht blijken dat u verder geen behandeling nodig hebt of u wordt doorverwezen naar een andere specialist, dan worden alleen de kosten van het onderzoek gefactureerd (€ 79,95) (Randstad: €86,35).  Mocht blijken dat u een nagelbeugel nodig hebt, dan worden deze ook in rekening gebracht (€ 33,99 per nagelbeugel). Bij bestaande cliënten wordt een jaarcontrole ingepland van 30 minuten (€ 44,99) (Randstad: €48,99) i.p.v. een podotherapeutisch onderzoek.

Wat kost een orthese?

Bij nieuwe cliënten wordt allereerst een podotherapeutisch onderzoek  ingepland (60 minuten). Mocht blijken dat u verder geen behandeling nodig hebt of u wordt doorverwezen naar een andere specialist, dan worden alleen de kosten van het onderzoek gefactureerd (€ 79,95) (Randstad: €86,35).  Mocht blijken dat u een orthese nodig hebt, dan worden deze ook in rekening gebracht (€ 34,99 per orthese). Bij bestaande cliënten wordt een jaarcontrole ingepland van 30 minuten (€ 44,99) (Randstad: €48,99) i.p.v. een podotherapeutisch onderzoek.

Komt u voor een andere behandeling of hulpmiddel of hebt u toch nog vragen over de vergoedingen? Bel ons gerust 085 053 00 33, we staan u graag ter dienst.

Overzicht tarieven podotherapie 2020

Kosten Diabetes gerelateerd

Mensen met Diabetes mellitus kunnen op verwijzing een afspraak maken met een podotherapeut. Mensen met diabetes en een zorgprofiel van 2 of hoger krijgen medisch noodzakelijke voetzorg vergoed uit de basisverzekering wanneer:

  • er een risico aanwezig is op het krijgen van wonden;
  • er door een podotherapeut een zorgprofiel en individueel behandelplan is vastgesteld.

Uw nota

De administratieve behandeling van nota’s hebben we uitbesteed aan Fa-med Amersfoort. Fa-med verzendt uw rekening en is verantwoordelijk voor het innen van de nota’s. Heeft u inhoudelijke vragen over het factuurbedrag, neem dan contact op met Podotherapie Hermanns. Wij voorzien u graag van aanvullende informatie. Heeft u andere vragen over uw nota, ga dan naar:

Website: www.notavanfamed.nl
E-mail: callcenter@famed.nl
Telefoonnummer algemene vragen: 0900 – 0885 (tegen uw gebruikelijke gesprekskosten).

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: