Zwemblessures

In Nederland zijn er ongeveer 132.669 zwemmers aangesloten bij de KNZB, Koninklijke Nederlandse Zwembond. In de zwemsport komen relatief weinig blessures voor. Vorig jaar waren er 19.000 zwemblessures.zwemblessures

De invloed van de zwaartekracht, die bij veel landsporten in belangrijke mate bijdraagt tot het krijgen van zowel acute als chronische blessures, is bij het zwemmen van ondergeschikt belang. De meeste klachten die zwemmers ervaren zijn klachten aan de schouders. Toch kunnen er ook klachten ontstaan waar wij, als podotherapeuten, voor een uitkomst kunnen zorgen. Bij het zwemmen komen klachten door o.a. structurele afwijkingen in het steun- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld de ziekte van Osgood Schlatter of Sinding Larsen Johansson syndroom. Ook kunnen klachten ontstaan door peesontstekingen als gevolg van overbelasting.

Bij deze klachten kunnen wij inspringen met behulp van onze therapieën zoals zooltherapie, oefeningen of taping zodat niet alleen tijdens het zwemmen maar ook in het dagelijkse leven, minder klachten zijn.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op: