Steunzolen

De voeten vormen de basis van het lichaam, waarop u uw gehele leven lang moet bewegen. De podotherapeutische steunzolen van Podotherapie Hermanns worden daarom geheel naar de beste therapievorm voor ieder individu, op maat gemaakt!

Bij Podotherapie Hermanns maken we verschillende soorten steunzolen, afhankelijk van het gebruik. Denk hierbij aan gewone inlegzolen maar ook sportzolen, veiligheidszolen, diabeteszolen en zomerzolen. Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur en technieken, waardoor we uw voet op de honderdste millimeter nauwkeurig kunnen meten. Wij bieden dan altijd het beste en vooral ook snelste behandeltraject aan.

Steunzolen online bestellen

Wanneer steunzolen?

Wanneer u klachten heeft aan uw voet, knie of zelfs rug, kunnen inlegzolen ervoor zorgen dat deze verholpen worden. De stand van uw voeten bepalen voor een groot deel uw houding, bij enige afwijkingen kunnen deze klachten al optreden. Inlegzolen worden daarnaast ook vaak ingezet bij voorvoetklachten of klachten die ontstaan door platvoeten of holvoeten maar kunnen ook klachten zoals likdoorns of overmatig eelt voorkomen. Voorkom dus klachten en laat inlegzolen aanmeten door een van onze professionals.

steunzolen leest
Steunzolen leest

Steunzolen aanmeten

Het aanmeten van zooltjes gebeurt in vier stappen.

1. 3D laserscan

De 3D voetscan is onmisbaar voor het constateren van afwijkende voetstanden. Door middel van onze scanner worden uw voeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig gemeten. Hiermee worden afwijkende voetstanden geconstateerd en kan een behandeltraject worden ingezet.


drukmeting voor steunzolen

2. Bewerking van de scan

Aan de hand van de inspectie en het diagnostisch onderzoek, bewerkt uw podotherapeut deze scan om de oorzaak van uw klachten aan te pakken. Hierdoor ontstaat een optimaal correctie van uw voetstand. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het toepassen van een hakverhoging bij een beenlengteverschil.


steunzolen frezen

3. Uitfrezen van de steunzolen

De bewerkte scans worden in het betreffende patiëntendossier opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat een eventueel herhalingspaar identiek is aan het eerste paar. De scans worden digitaal verzonden naar ons CAD-CAM freesapparaat die de steunzolen vervolgens uitfreest.


steunzolen op maat

4. De uiteindelijke steunzolen

Vervolgens komt de ambacht te pas. De inlegzolen worden getailleerd zodat deze een perfecte pasvorm hebben voor zowel uw voeten als uw schoenen.

Soorten Steunzolen

Naast de ‘normale’ steunzolen, kunt u bij Podotherapie Hermanns ook terecht voor andere soorten steunzolen, ofwel inlays of inlegzolen. Denk hierbij aan sportzolen, steunzolen voor veiligheidsschoenen, diabeteszolen en zomerzolen. Onze zolen voldoen altijd aan de verwachtingen van de klant en de wet- en regelgeving voor veiligheidsschoenen. Voor het aanmeten van steunzolen op maat bent u bij Podotherapie Hermanns aan het juiste adres. Wij helpen u graag van al uw voetklachten af.

Normale inlegzolen

Steunzolen worden gebruikt bij klachten of standsafwijkingen aan voet, enkel, knie, heup en rug bij kinderen en volwassenen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan voorvoetklachten, of aan klachten die ontstaan door platvoeten, of holvoeten. Ook kunnen zolen preventief werken om klachten te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan likdoorns of overmatige eeltvorming.

Zomerzolen

In de zomer is het vaak moeilijk om steunzolen te dragen, omdat zomerschoenen ‘krapper en getailleerder’ zijn de schoenen die u in de winter draagt. Speciaal voor deze schoenen maken wij pumpzolen (zomerzolen). Deze zolen bieden de minimale ondersteuning die uw voeten nodig hebben. Zo kunt u uw zolen blijven dragen en van een klachtenvrije zomer genieten.

Sportzolen

Tijdens het sporten is de belasting op de voeten en benen 7 keer groter dan tijdens het normaal lopen. Dit verdient een gedegen zooltherapie. De sportzolen zijn van speciaal materiaal gemaakt die een schokdempende werking hebben. Hierdoor worden de krachten die op het lichaam werken tijdens het sporten deels opgevangen. Ook zijn de sportzolen meer getailleerd, zodat ze goed passen in de smallere sportschoen. Tenslotte zorgen de sportzolen voor een betere drukverdeling onder de voeten.

Diabeteszolen

Wanneer u diabetes hebt, moet u meer aandacht aan uw voeten schenken omdat u een groter risico loopt op wonden aan uw voeten. Deze wonden kunnen nare gevolgen hebben met mogelijk zelfs amputaties tot gevolg. Diabeteszolen werken antibacterieel. Dit zorgt voor een optimale huidconditie waardoor u de kans op wondinfecties verkleint. Ook zorgen deze zolen voor een betere drukverdelingen en standcorrectie, waardoor de kans op huidbeschadigingen afneemt! Wij zijn dé deskundigen op het gebied van de diabetische voet.

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen moeten tegenwoordig aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Om dit te blijven waarborgen heeft Hermanns Podotherapie speciale veiligheidszolen van ESD materiaal. Het materiaal waaruit de veiligheidszool is opgebouwd is antistatisch, waardoor er geen elektrostatische ontlading kan plaatsvinden. Dit geldt ook voor de verschillende afdeklagen die wel of niet op de veiligheidszool worden geplaatst. Op deze manier voldoen de steunzolen aan de Europese richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG).

Let op: de normale zolen mogen niet in werkschoenen gedragen worden!!!

Klik hier voor meer informatie over veiligheidsschoenen.

Veelgestelde vragen over steunzolen

Wat kosten steunzolen?

De kosten van steunzolen zijn opgebouwd uit de kosten voor het onderzoek en de kosten voor de steunzolen. Voor nieuwe cliënten bieden wij een pakketprijs voor steunzolen. De prijs van dit pakket is €282,40. Voor dit bedrag zal de podotherapeut uw pijnklacht onderzoeken en ontvangt u op maat gemaakte steunzolen uw voeten de steun geven waar dit nodig is. Wanneer tijdens het onderzoek blijkt dat steunzolen deze klacht waarschijnlijk niet kunnen verhelpen hoeft u alleen de onderzoekskosten te betalen á €79,95. Voor bestaande cliënten is de prijs voor een onderzoek mét steunzolen €255,31. Voor cliënten in de Randstad vragen wij een kleine toeslag.
Zie hier ons complete overzicht van tarieven voor podotherapie.

Worden steunzolen vergoed door de verzekering?

Bij veel aanvullende verzekeringspakketten worden steunzolen vergoedt, evenals het podotherapeutisch onderzoek. Bekijk onze pagina voor vergoedingen voor podotherapie om te zien hoeveel u vergoedt krijgt van de zorgverzekering.

Hoelang gaan steunzolen mee?

Bij normaal gebruik gaan inlegzolen ongeveer 2 jaar mee. Enkele factoren die meespelen hierin zijn de hardheid van de gekozen zool, het gewicht van de drager en hoe intensief de zolen gebruikt worden.

Kan ik steunzolen in elke schoen gebruiken?

De werking van inlegzolen zal niet optimaal zijn wanneer schoenen worden gedragen die niet stevig genoeg zijn, of niet goed passen. Bekijk onze pagina voor schoenadvies om te zien waar u op kunt letten bij de aanschaf van een goede schoen.

Een behandeling bij Podotherapie Hermanns

Sinds 2002 is Podotherapie Hermanns uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van podotherapie. Heeft u ergens pijn – vanaf uw tenen tot aan de onderrug en wilt u graag hulp? Kijk dan snel waar onze dichtstbijzijnde vestiging is en maak een afspraak.

Om klachten op te sporen verrichten we een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij we uw houding en lichaamsfuncties testen. Hierbij maken we gebruik van de modernste technieken en apparatuur om tot de beste resultaten te komen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we een breed scala aan behandelmogelijkheden inzetten, afhankelijk van de ernst en locatie van uw klacht.

Om onze kennis en kwaliteit voor u te waarborgen zijn we aangesloten bij de NVvP, de beroepsvereniging voor podotherapeuten in Nederland. Daarbij hebben we in juni 2017 het praktijkkenmerk behaald, wat garant staat voor de kwaliteit in de praktijk. Het keurmerk is inzichtelijk voor “patiënten”, andere specialisten, huisartsen en zorgverzekeraars.

De vergoeding voor podotherapie wordt vaak (deels) gedekt door uw aanvullende zorgverzekering en bij ons heeft u bovendien géén verwijzing van een huisarts nodig!  Maak vandaag nog een afspraak.

Zorgeloos bewegen

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken voor het laten aanmeten van steunzolen op een van onze vele praktijklocaties voor podotherapie? Stel dan geheel vrijblijvend uw vraag via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact opnemen van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00u. Wij staan u graag te woord.