Steunzolen

Wilt u op maat gemaakte steunzolen laten aanmeten? Bij Podotherapie Hermanns maken we verschillende soorten steunzolen, afhankelijk van het gebruik. Denk hierbij aan gewone inlegzolen maar ook sportzolen, veiligheidszolen, diabeteszolen en zomerzolen. Door gebruik te maken van de nieuwste meet-apparatuur en fabricagetechnieken meten wij uw voeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig op. Zo kunnen wij altijd de beste steunzolen aanbieden, en dat ook nog eens met de kortste levertijd. De voeten vormen de basis van het lichaam, waarop u uw gehele leven lang moet bewegen. De podotherapeutische steunzolen van Podotherapie Hermanns worden daarom geheel naar de beste therapievorm voor ieder individu, op maat gemaakt!

Gebaseerd op jouw biomechanische en anatomische parameters

Al meer dan 40.000 Nederlanders gingen u voor

steunzolen

Wilt u graag een afspraak voor het aanmeten van steunzolen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Wanneer steunzolen?

Wanneer u pijnklachten heeft aan uw voet, knie of zelfs rug, kunnen inlegzolen ervoor zorgen dat deze klachten verholpen worden. De stand van uw voeten bepalen voor een groot deel uw houding, bij kleine afwijkingen kunnen er al pijnklachten optreden. Inlegzolen worden daarnaast ook vaak ingezet bij voorvoetklachten of bij platvoeten of holvoeten, maar zijn ook gemaakt om bijvoorbeeld likdoorns of overmatig eelt te voorkomen. Dankzij deze ondersteuning en demping zijn de meeste pijnklachten binnen een aantal weken al verdwenen.

steunzolen leest

Steunzolen aanmeten

Het aanmeten van steunzolen of inlegzolen gebeurt in vier stappen.

3d-laserscan

1. 3D laserscan

De 3D voetscan is onmisbaar voor het constateren van afwijkende voetstanden. Door middel van onze scanner worden uw voeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig gemeten. Hiermee worden afwijkende voetstanden geconstateerd en kan een behandeltraject worden ingezet.


drukmeting voor steunzolen

2. Bewerking van de scan

Aan de hand van de inspectie en het diagnostisch onderzoek, bewerkt uw podotherapeut deze scan om de oorzaak van uw klachten aan te pakken. Hierdoor ontstaat een optimaal correctie van uw voetstand. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het toepassen van een hakverhoging bij een beenlengteverschil, of een ondersteuning onder de voetboog voor een doorgezakte voet te corrigeren.


steunzolen frezen

3. Uitfrezen van de steunzolen

De bewerkte scans worden in het patiëntendossier opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat een eventueel herhalingspaar identiek is aan het eerste paar. De scans worden digitaal verzonden naar ons CAD-CAM freesapparaat die de steunzolen uitfreest.


steunzolen op maat

4. De uiteindelijke steunzolen

Vervolgens komt de ambacht te pas. De inlegzolen worden getailleerd zodat deze een perfecte pasvorm hebben voor zowel uw voeten als uw schoenen. Ook worden ze voorzien van een comfortabele afdeklaag.

Soorten Steunzolen

soorten steunzolen

Naast de ‘normale’ steunzolen, kunt u bij Podotherapie Hermanns ook terecht voor andere soorten steunzolen voor specifieke doeleinden. Denk hierbij aan sportzolen, steunzolen voor veiligheidsschoenen, diabeteszolen en zomerzolen voor in de pumps. Onze steunzolen voldoen altijd aan de wet- en regelgeving voor veiligheidsschoenen, en overtreffen vaak de verwachtingen van de klant.

Normale inlegzolen

Normale steunzolen voor dagelijks gebruik worden toegepast bij pijnklachten of standsafwijkingen aan voet, enkel, knie, heup en rug bij kinderen en volwassenen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan voorvoetklachten, of aan klachten die ontstaan door platvoeten, of holvoeten. Ook kunnen zolen preventief werken om klachten te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan likdoorns of overmatige eeltvorming.

Zomerzolen

In de zomer is het vaak moeilijk om steunzolen te dragen, omdat zomerschoenen ‘krapper en getailleerder’ zijn dan de schoenen die u in de winter draagt. Speciaal voor deze schoenen maken wij pumpzolen (zomerzolen). Deze zolen bieden de minimale ondersteuning die uw voeten nodig hebben. Zo kunt u uw zolen blijven dragen en van een klachtenvrije zomer genieten.

Sportzolen

Tijdens het sporten is de belasting op de voeten en benen 7 keer groter dan tijdens het normaal lopen. Dit verdient een gedegen zooltherapie. De sportzolen zijn van speciaal materiaal gemaakt die een schokdempende werking hebben. Hierdoor worden de krachten die op het lichaam werken tijdens het sporten deels opgevangen. Ook zijn de sportzolen meer getailleerd, zodat ze goed passen in de smallere sportschoen. Tenslotte zorgen de sportzolen voor een betere drukverdeling onder de voeten.

Diabeteszolen

Wanneer u diabetes hebt, moet u meer aandacht aan uw voeten schenken omdat u een groter risico loopt op wonden aan uw voeten. Deze wonden kunnen nare gevolgen hebben met mogelijk zelfs amputaties tot gevolg. Diabeteszolen werken antibacterieel. Dit zorgt voor een optimale huidconditie waardoor u de kans op wondinfecties verkleint. Ook zorgen deze zolen voor een betere drukverdelingen en standcorrectie, waardoor de kans op huidbeschadigingen afneemt! Wij zijn dé deskundigen op het gebied van diabetische voetzorg.

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen moeten tegenwoordig aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Om dit te blijven waarborgen heeft Hermanns Podotherapie speciale veiligheidszolen van ESD materiaal. Het materiaal waaruit de veiligheidszool is opgebouwd is antistatisch, waardoor er geen elektrostatische ontlading kan plaatsvinden. Dit geldt ook voor de verschillende afdeklagen die wel of niet op de veiligheidszool worden geplaatst. Op deze manier voldoen de steunzolen aan de Europese richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG).

Let op: de normale zolen mogen niet in werkschoenen gedragen worden!!!

Klik hier voor meer informatie over veiligheidsschoenen.

Veelgestelde vragen over steunzolen

Wat kosten steunzolen?

De kosten van steunzolen zijn opgebouwd uit de kosten voor het onderzoek en de kosten voor de steunzolen. Voor nieuwe cliënten bieden wij een pakketprijs voor steunzolen. De prijs van dit pakket is €282,40. Voor dit bedrag zal de podotherapeut uw pijnklacht onderzoeken en ontvangt u op maat gemaakte steunzolen uw voeten de steun geven waar dit nodig is. Wanneer tijdens het onderzoek blijkt dat steunzolen deze klacht waarschijnlijk niet kunnen verhelpen hoeft u alleen de onderzoekskosten te betalen á €79,95. Voor bestaande cliënten is de prijs voor een onderzoek mét steunzolen €255,31. Voor cliënten in de Randstad vragen wij een kleine toeslag.
Zie hier ons complete overzicht van tarieven voor podotherapie.

Worden steunzolen vergoed door de verzekering?

Bij veel aanvullende verzekeringspakketten worden steunzolen vergoedt, evenals het podotherapeutisch onderzoek. Bekijk onze pagina voor vergoedingen voor podotherapie om te zien hoeveel u vergoedt krijgt van de zorgverzekering.

Hoelang gaan steunzolen mee?

Bij normaal gebruik gaan inlegzolen ongeveer 2 jaar mee. Enkele factoren die meespelen hierin zijn de hardheid van de gekozen zool, het gewicht van de drager en hoe intensief de zolen gebruikt worden.

Kan ik steunzolen in elke schoen gebruiken?

De werking van inlegzolen zal niet optimaal zijn wanneer schoenen worden gedragen die niet stevig genoeg zijn, of niet goed passen. Bekijk onze pagina voor schoenadvies om te zien waar u op kunt letten bij de aanschaf van een goede schoen.

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken voor het laten aanmeten van steunzolen ? Stel dan geheel vrijblijvend uw vraag via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact opnemen van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00u. Wij staan u graag te woord.