Likdoorn-eksteroog verwijderen

likdoorn

Bij een likdoorn, ook wel clavus, eeltpit of eksteroog genoemd, is er sprake van overmatige druk of wrijving op een bepaalde plek, vaak onder de voet of tussen de tenen. Ook kunnen likdoorns onder de nagel voorkomen.

Symptomen

De pijn die ontstaat wordt omschreven als een scherpe pijn, u heeft het gevoel dat er iets in uw huid prikt. Deze klacht ontstaat op het moment dat er veel druk op de eelt wordt uitgevoerd. Vooral tijdens het lopen kan dit erg pijnlijk zijn.

Oorzaken

Een likdoorn is een klacht die vrijwel altijd ontstaat aan uw voeten, tenen of hielen. U kunt een likdoorn oplopen door een verkeerde stand van uw tenen, overgewicht of puur door ouderdom. Ook wanneer schoenen niet goed passen of te strak zitten kan er overmatige druk op de voet plaatsvinden waardoor het eelt naar binnen gaat groeien en een eeltpit veroorzaakt.

Likdoorn verwijderen

Bij de behandeling van een likdoorn onder de voet zetten wij een instrumentele behandeling in. Tijdens de behandeling wordt de eeltpit verwijderd. Afhankelijk van het onderzoek dat wij uitvoeren kunnen de specialisten ook adviseren om een inlegzool of orthese te gaan dragen. Dit zal likdoorns in de toekomst helpen te voorkomen. Nadat u bij ons in behandeling bent geweest, adviseren wij u een bezoek aan de pedicure te brengen. Wij kunnen zowel bij kinderen als volwassenen de behandeling uitvoeren. Heeft uw kind een likdoorn? Bij kinderen vanaf 4 jaar kunnen we de likdoorn behandelen met salicylzuur. Heeft u vragen over de behandeling, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kan ik zelf likdoorns verwijderen?

Deze vraag kunnen we met ja beantwoorden. Het is mogelijk om zelf uw likdoorn te behandelen. Dit kunt u doen met zinkzalf of likdoornpleisters. U kunt ook een warm bad met soda nemen. Na dit bad is het makkelijk om de likdoorn of het eelt te verwijderen, bijvoorbeeld met een puimsteen. Op internet zijn nog talloze huismiddelen te vinden om likdoorns te verwijderen. Wilt u er echter zeker van zijn dat u de likdoorn op de juiste manier weghaalt, dan is een professionele behandeling bij de podotherapeut aan te raden. Ook op het moment dat de likdoorn redelijk diep zit is het advies om deze niet zelf te behandelen, maar hiervoor een afspraak te maken bij de podotherapeut.

Heeft u nog vragen? Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:

Anderen bekeken ook:

Eelt

Eelt (callus/hyperkeratose) is een beschermingsmechanisme van de huid als reactie op wrijving of druk. Het ontstaat dus op plekken op uw voet, waar veel druk of wrijving ontstaat om daar…

Wratten (Verrucae)

Verrucae is de medische benaming voor wratten. Wratten zijn vaak ruwe, bloemkoolachtige bultjes op de huid en komen met name voor op de handen en voeten. Verder kan een wrat…