Likdoorn/Eksteroog/Eeltpit (keratoma/clavus)

Bij een likdoorn, ook wel clavus, eeltpit of ekstersoog genoemd, is er sprake van overmatige druk of wrijving op een bepaalde plek.

likdoorn

Symptomen

De pijn die ontstaat wordt omschreven als een scherpe pijn, u heeft het gevoel dat er iets in uw huid prikt. Deze klacht ontstaat op het moment dat er veel druk op de eelt wordt uitgevoerd.

Oorzaken

Likdoorn of eksteroog is een klacht die vrijwel altijd ontstaat aan uw voeten, tenen of hielen. U kunt een eksteroog oplopen door een verkeerde stand van uw tenen, verkeerd schoeisel of puur door ouderdom.

Behandeling

Bij de behandeling van likdoorn onder de voet zetten wij een instrumentele behandeling in. Tijdens de behandeling wordt de likdoorn verwijderd. Afhankelijk van het onderzoek dat wij uitvoeren kunnen de specialisten ook besluiten dat het beter is om een inlegzool of orthese te gaan dragen. Dit zal likdoorns in de toekomst helpen te voorkomen. Nadat u bij ons in behandeling bent geweest, adviseren wij u een bezoek aan de pedicure te brengen. Wij kunnen zowel bij kinderen als volwassenen de behandeling uitvoeren. Heeft uw kind een likdoorn? Bij kinderen vanaf 4 jaar kunnen we de likdoorn behandelen met salicylzuur. Heeft u vragen over de behandeling, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Zelf likdoorns verwijderen met likdoornpleister of sodabad

Deze vraag kunnen we met ja beantwoorden. Het is mogelijk om zelf uw likdoorn te behandelen. Dit kunt u doen met zalf of likdoornpleisters. U kunt ook een warm bad met soda nemen. Na dit bad is het makkelijk om de likdoorn of het eelt te verwijderen. Wilt u er zeker van zijn dat u de likdoorn op de juiste manier weghaalt, dan is een professionele behandeling bij de podotherapeut aan te raden. Ook op het moment dat de likdoorn redelijk diep zit is het advies om de likdoorn niet zelf te behandelen, maar hiervoor een afspraak te maken bij een specialist.

Geef uw voeten de juiste ondersteuning met steunzolen op maat. Maak een afspraak voor advies en aanmeting:

Maak een afspraak